Tuinbouw
Boek

Tuinbouw ([2019])/ Ingrid Nijkamp, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's Bert Janssen, Alamy, iStock, Michiel Wijnbergh, B. Coenders, Goos van der Veen, George Mollering, Robin Utrecht, Nils van Houts, Lotte den Besten

Veel fruit zoals aardbeien en bramen worden in Nederland gekweekt. Behalve fruit vallen ook groente en bloemen onder tuinbouw. Lees ook waar fruit enz. wordt gekweekt en wat biologische tuinbouw is. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit stevige boek informeert kinderen in zeven hoofdstukjes over alles wat met tuinbouw te maken heeft. Zo wordt uitgelegd wat het verschil is tussen tuin- en akkerbouw, kweken op de koude grond of in de kas en gewone en biologische tuinbouw. Verder lees je wat er allemaal onder tuinbouw valt, niet alleen groente en fruit maar ook bv. fruitbomen en bloemen. En hoe doen de verschillende tuinders hun werk en zorgen ze ervoor dat de producten bij ons komen? Als kinderen het hele boekje hebben doorgelezen, weten ze best veel over de Nederlandse tuinbouw. Elk hoofdstuk gaat vergezeld van een of twee verhelderende kleurenfoto's. Achterin bevindt zich een trefwoordenlijst, waarin moeilijke begrippen (de dikgedrukte woorden in de tekst) worden uitgelegd. Dit is ietwat dubbelop want diezelfde uitleg staat ook al in de hoofdstukken zelf. Afgeloten wordt met tips voor enkele boeken en een Schooltv-filmpje over de tuinbouw. Een informatief en duidelijk geschreven tekst. Maakt deel uit van de reeks 'Informatie jurnior'* voor het documentatiecentrum. De tekst is redelijk tijdloos gehouden, zodat de inhoud niet snel zal verouderen. Dit is ook een van de weinige jeugduitgaven over tuinbouw. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417778 | 24 pagina's

Titel Tuinbouw
Auteur Ingrid Nijkamp
Secundaire auteur Ida Schuurman ; Bert Janssen
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463417778
PPN 423164872
Rubriekscode 637
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tuinbouw
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Tuinbouw

Relaties/Serie

Junior informatie
Boek

Junior informatie (1991-...)

vol. 89
Uitgeleend