Nepnieuws
Boek

Nepnieuws ([2019])/ Susan Schaeffer, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's Twitter, Marco Jeurissen, Shutterstock, Robin Utrecht, Anadolu Agency, AFP, Kevin Lamarque

Mensen verspreiden soms nepnieuws als grapje of om je te misleiden. Lees hoe je nepnieuws kunt herkennen en hoe we het proberen te stoppen. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Elke dag is er nieuws op de televisie en op de sociale media. Naast nieuws dat waar is, wordt er ook nepnieuws gemaakt. Dat is verzonnen nieuws, gemaakt voor de grap of om er geld mee te verdienen door advertenties. De mensen kunnen in de war raken door nepnieuws en daarom het is belangrijk om te leren hoe je nepnieuws kunt herkennen. Ook kun je ervoor zorgen om zelf geen nepnieuws te maken. Dit boekje, in hardcover, is een deel uit de serie 'Junior Informatie'* voor het documentatiecentrum. De korte teksten zijn prettig leesbaar en afgestemd op de doelgroep. De tekst wordt ondersteund door kleurenfoto's en voorzien van weetjes in een kader. Achter in het handzame boek is een trefwoordenlijst opgenomen met duidelijke uitleg en tips om verder te lezen. Een geschikt boekje om over het actuele thema nepnieuws met leerlingen in gesprek te gaan. Geschikt voor groep 5 t/m 7 van de basisschool. Een van de weinige jeugduitgaven die geheel gewijd is aan nepnieuws. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417709 | 24 pagina's

Titel Nepnieuws
Auteur Susan Schaeffer
Secundaire auteur Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Isbn 9789463417709 afkomstig van barcode achterzijde omslag - Met literatuuropgave
ISBN 9789463417709
PPN 423164805
Rubriekscode 090
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nepnieuws
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nepnieuws

Relaties/Serie

Junior informatie
Boek

Junior informatie (1991-...)

vol. 82
Uitgeleend