Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Provincie Flevoland
Boek

Provincie Flevoland ([2019])/ Femke Ganzeman, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's Zuiderzeemuseum, mhpublicaties, pa3ems, Het Flevolands Archief, Mona Alikhah, Alamy, HH, Ton Hurks Fotografie ; tekeningen UVA Kaartenmakers

Wist je dat de provincie Flevoland de kleinste is van alle provincies? En dat deze helemaal door de mens is gemaakt? Maak kennis met deze provincie en lees over o.a. de inpoldering, geschiedenis, wonen en werken en de natuur. Met kleurenfoto's en een kaartje van de provincie. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Flevoland is de jongste provincie van Nederland, en de enige die helemaal door de mens is gemaakt. In zeven hoofdstukken van twee of drie bladzijden elk wordt aandacht besteed aan o.a. de geschiedenis, inpoldering, wonen en werken, steden en de natuur. Ook wordt vermeld wat typische kenmerken zijn van de provincie. Voorin staan drie duidelijke kaartjes. De korte teksten, die in korte alinea's met titelkopje staan, zijn prettig leesbaar en goed afgestemd op de doelgroep. ln elk hoofdstuk is een kleurenfoto opgenomen, voorzien van een bijschrift. Een enkelel keer staat er een weetje in een blauwgekleurd kader. Deel uit de serie 'Junior informatie'* voor het Documentatiecentrum; sinds kort verschijnen de deeltjes in hardcover en in een iets groter formaat met meer ruimte voor het beeld. Achterin staan een woordenlijst, waarin de woorden goed en duidelijk worden uitgelegd. Bevat ook tips voor een boek en twee filmpjes. Onlangs verscheen de vergelijkbare uitgave 'Flevoland'** (2019) van dezelfde auteur in de serie 'De 12 provincies'. Geschikt ter kennismaking met deze provincie, voor groep 5 t/m 7, vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417761 | 24 pagina's

Titel Provincie Flevoland
Auteur Femke Ganzeman
Instelling /UvA-Kaartenmakers , Castricum
Secundaire auteur Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463417761
PPN 423164864
Rubriekscode Flevoland 986
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Flevoland
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Flevoland

Relaties/Serie

Junior informatie
Boek

Junior informatie (1991-...)

vol. 88
Uitgeleend