Herdenken en vieren op 4 en 5 mei
Boek

Herdenken en vieren op 4 en 5 mei ([2019])/ Truus Visser-van den Brink, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn veel Nederlanders gestorven. Wanneer en hoe herdenken we dat? Lees ook over vrede en leven in vrijheid. Met foto's in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel 84 van de reeks 'Junior informatie'* is gewijd aan herdenken en vieren op 4 en 5 mei. De informatie richt zich tot kinderen in de bovenbouw van de basisschool. In acht hoofdstukken wordt ingegaan op de wijze waarop de herdenkingen - overal in Nederland - plaatsvinden en de monumenten ter nagedachtenis. Daarnaast is er aandacht voor de aanleiding van de herdenking en ook voor het kunnen leven in vrijheid, de voorbije oorlog(en), vrede en een bijdrage leveren aan de vrede in de wereld. De informatie is ter zake, gaat nergens echt diep en is begrijpelijk qua tekst en illustraties (foto's in kleur en zwart-wit). Het zal kinderen zeker aanspreken door hen ook te informeren over landen waar het nu nog oorlog is en over de inzet van organisaties voor kinderen ter plekke. Met trefwoordenlijst en verwijzing naar verdere informatie. Zie ook: www.docukit.nl - reeks die volop gebruikt wordt in (school)bibliotheken. Een van de weinige uitgaven over dit thema. Geschikt voor groep 5 t/m 7, vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417723 | 24 pagina's

Titel Herdenken en vieren op 4 en 5 mei
Auteur Truus Visser-van den Brink
Secundaire auteur Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463417723
PPN 423164821
Rubriekscode 908.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dodenherdenkingen ; Bevrijdingsdag
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Dodenherdenkingen

Relaties/Serie

Junior informatie
Boek

Junior informatie (1991-...)

vol. 84
Uitgeleend