Dag en nacht
Boek

Dag en nacht ([2019])/ geschreven door: Annemarie van den Brink, getekend door: Hélène Jorna ; onder redactie van Marja Baeten, Minke van Dam ; foto's Shutterstock, Cecilia Larsson Lantz, Marcel Antonisse

Hoe komt het dat het dag en nacht wordt? En waarom ben je overdag wakker en slaap je 's nachts? Lees over dieren die dat andersom doen en over de rol van de zon. Met tekeningen en foto's in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe komt het dat het dag en nacht wordt? En wat zijn de kortste en langste dag? In dit informatieve boek over dag en nacht wordt ingegaan op de rol van de zon en de aarde. Gestart wordt met een kleurrijke prent waarop een meisje 's ochtends via de computer contact heeft met haar oma in Suriname, en blijkt dat het daar midden in de nacht is! Hoe kan dat? Leuk uitgangspunt om over te praten. In de uitgave wordt ook aandacht besteed aan o.a. dagritme, dag- en nachtdieren, in hoeverre licht nodig is om te leven en bij welke beroepen je vaak ook 's nachts werkt. Tot slot komen kort lichtfeesten en de Ramadan aan bod. De tekst is overzichtelijk ingedeeld in korte hoofdstukjes van een of twee pagina's. Visueel wordt de tekst goed ondersteund door vlotte kleurenillustraties (de kinderen hebben diverse huidskleuren) en een enkele kleurenfoto. Afgesloten wordt met een handige samenvatting van de belangrijkste informatie en een aantal alternatieve bronnen over het onderwerp. Deze op scholen gerichte informatieve uitgave voor het Documentatiecentrum maakt deel uit van de reeks 'Mini informatie'*, herkenbaar aan een blauw label. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463418201 | 21 pagina's

Titel Dag en nacht
Auteur Annemarie van den Brink
Secundaire auteur Hélène Jorna ; Marja Baeten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 21 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463418201
PPN 424232650
Rubriekscode 553
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dagdelen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Dagdelen

Relaties/Serie

Mini informatie
Boek

Mini informatie (1977-...)

vol. reeks N28-1, 434
Uitgeleend