Kiki & Jax
Boek

Kiki & Jax opgeruimd staat netjes! (2019)/ Marie Kondo, co-auteur en illustator: Salina Yoon ; vertaling: Merel Wildschut

Uil Jax en eekhoorn Kiki zijn beste vrienden, maar ze zijn heel verschillend. Jax houdt van opruimen en Kiki houdt juist van verzamelen. Haar huis is altijd heel rommelig. Misschien kan Jax haar helpen om haar huis eens goed op te ruimen? Prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De wereldwijd bekende opruimgoeroe Marie Kondo probeert kinderen te betrekken bij het opruimproces. Dit prentenboek kan daar een bijdrage aan leveren. Centraal staan eekhoorn Kiki en uil Jax, die wat betreft orde en netheid heel verschillend zijn: waar Jax van opruimen houdt, houdt Kiki van verzamelen. In haar huis is het een janboel, waar ze zelf ook niets meer in terug kan vinden. Die rommel gaat zelfs de vriendschap in de weg zitten. Tot Uil Kiki helpt om - volgens het stappenplan van Kondo - haar huis weer netjes te maken. De dikomlijnde illustraties zijn ingekleurd in felle kleuren. Op de paginagrote en kleinere illustraties is veel te zien; de emoties zijn duidelijk van de snuitjes af te lezen. De beknopte tekst staat in, onder of boven de afbeeldingen. Ook is er tekst in grijs en hoofdletters. Op de achterste twee schutbladen is een opvouwinstructie voor t-shirts te vinden. Voorin een boodschap met foto van Marie Kondo. Leuk uitgevoerd prentenboek met een duidelijke boodschap waar vooral ouders hun voordeel mee kunnen doen. Voor 3 jaar en ouder.

Specificaties

Nederlands | 9789021421223

Titel Kiki & Jax : opgeruimd staat netjes!
Uniforme titel Kiki en Jax Opgeruimd staat netjes!
Auteur Marie Kondo
Secundaire auteur Salina Yoon ; Merel Wildschut
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Volt, 2019
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Oorspronkelijke Engelse uitgave: New York : Crown Books for Young Readers, (c)2019
ISBN 9789021421223
PPN 423532596
Thematrefwoord Vriendschap ; Verzamelen ; Huishoudelijke arbeid
Taal Nederlands