Skiën
Boek

Skiën ([2019])/ Susan Schaeffer, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's iStock, Age Fotostock, Jan Greve, Larry Breakwell Photography ; tekeningen DDcom, Bergbahnen Sölden

In de winter gaan veel mensen uit o.a. Nederland naar de bergen om te skiën. Lees wat voor kleding je draagt, hoe de pistes en liften eruitzien en hoe je leert skïen. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de winter gaan veel mensen uit o.a. Nederland naar de bergen om te skiën. In zeven hoofdstukken wordt ook aandacht besteed aan o.a. (soorten) pistes en liften, benodigde kleding en ski's, leren skiën en meedoen met wedstrijden. De auteur gaat ook even in op de geschiedenis en nieuwe ontwikkelingen op skigebied. De korte teksten, die in korte alinea's met titelkopje staan, zijn prettig leesbaar en goed afgestemd op de doelgroep. ln elk hoofdstuk is een kleurenfoto opgenomen, voorzien van een bijschrift. In blauwgekleurde kaders staat regelmatig een weetje. Deel uit de serie 'Junior informatie'* voor het Documentatiecentrum; sinds kort verschijnen de deeltjes in hardcover en in een iets groter formaat met meer ruimte voor het beeld. Achterin staan een woordenlijst, waarin de woorden goed en duidelijk worden uitgelegd. Bevat ook tips voor enkele andere boeken en een filmpje over dit onderwerp. Een van de weinige boeken over skiën. Dit thema zal vooral kinderen aanspreken, die zelf op wintersport gaan. Geschikt voor groep 5 t/m 7, vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417754 | 24 pagina's

Titel Skiën
Auteur Susan Schaeffer
Secundaire auteur Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463417754
PPN 423164856
Rubriekscode 618.12
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Skiën
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Skiën

Relaties/Serie

Junior informatie
Boek

Junior informatie (1991-...)

vol. 87
Uitgeleend