Sunset March
Boek

Sunset March brug tussen heden en oorlogsverleden (oktober 2019)/ Joris Jan Voermans, Jaleesa Derksen (fotografie) ; met bijdragen van Leo van Bergen en Joost Rosendaal ; eindredactie: Lardenoye Journalistieke Producties (LJP)

Gedenkboek van de Sunset Marches in Nijmegen in het kader van 75 jaar vrijheid, naar aanleiding van de oversteek door geallieerde militairen van de Waal op 20 september 1944, met foto's en interviews met veteranen.

Aanwezigheid

Recensie

Niet alleen in Nijmegen en omgeving, maar inmiddels in heel Nederland is de Sunset March een begrip. Nijmegen eert met dit initiatief van de Vereniging Veteranen Overbetuwe de heldhaftige oversteek van de Waal door militairen van de 82nd Airborne Division op 20 september 1944, tijdens de Slag om Arnhem. Dagelijks loopt een veteraan bij het vallen van de avond over de stadsbrug De Oversteek, waarbij 48 lantaarnpalen een voor een aangaan als eerbetoon aan de 48 gesneuvelden. In het kader van 75 jaar Vrijheid vertelt dit boek niet alleen het verhaal van de oversteek, maar ook het tot stand komen van het initiatief tot herdenken en hoe dit oorlogsverleden hier zijn plek kreeg. In dit boek 75 kleurenfoto's van militairen van allerlei nationaliteiten, veteranen, bezoekers uit binnen- en buitenland, scholen, verenigingen en inwoners van Nijmegen die de mars inmiddels gelopen hebben. In dit kleurrijke overzicht tevens een interview met Francis Keefe, een overlevende van de Waalcrossing in 1944, en enige korte impressies van recente missies waar Nederland aan heeft deelgenomen door de ogen van veteranen. Verzorgde uitgave in gebonden uitvoering in oblong formaat.

Specificaties

Nederlands | 9789492435132 | 128 pagina's

Titel Sunset March : brug tussen heden en oorlogsverleden
Auteur Joris Jan Voermans
Instelling /Lardenoye Journalistieke Producties, Nijmegen
Secundaire auteur Jaleesa Derksen ; Leo van Bergen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Nijmegen : Quo Vadis Uitgeverij, oktober 2019
Overige gegevens 128 pagina's - illustraties - 22 × 30 cm
Annotatie Op omslag: Nijmegen herdenkt - Met literatuuropgave
ISBN 9789492435132
PPN 423501321
Rubriekscode 928.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Amerikaanse militairen; Oorlogsslachtoffers; Wereldoorlog II; Herdenkingen; Fotoboeken
Trefwoord Nijmegen
Overbetuwe
Herdenkingen
Market-Garden, Operatie
Waal
Oorlogsslachtoffers
Legeronderdelen, Amerikaanse
Wandeltochten
Wandelroutes
Fotoboeken
Militaire geschiedenis; Wereldoorlog II
Geschiedenis; 21e eeuw
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Herdenkingen