Kijk! Bloemen!
Boek

Kijk! Bloemen! (2019)/ door Stephanie Calmenson, met tekeningen van Puy Pinillos ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Wist je dat maanbloemen open gaan in het donker? Maak kennis met achttien bekende en minder bekende soorten bloemen zoals de cactus, venusvliegenvanger en tulp. Vierkant kartonboekje met een korte tekst op rijm en kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Om een ultiem lentegevoel te krijgen, hoef je enkel deze uitgave open te slaan. Wat een kleurenpracht! Het vierkante kartonboekje met stevige pagina's en twee afgeronde hoeken zoomt in op verschillende soorten bloemen. Het schenkt aandacht aan ruim achttien bekende en minder bekende species: aan hun vorm, kleur en geur én aan eventuele bijzondere eigenschappen. Wist je bijvoorbeeld dat katten dol zijn op kattenkruid en dat maanbloemen open gaan in het donker? Op elke bladzijde staat één bloem in de kijker. Deze wordt in vier regels rijmende tekst omschreven (rijmschema abcb) en is daarnaast op kleurrijke, collageachtig aandoende prenten te aanschouwen. De tekst is goed vertaald uit het Engels; het ritme loopt echter niet overal even lekker. De laatste dubbele pagina is uitklapbaar. Hier zijn nog zestien bloemen op afgebeeld én wordt benadrukt dat bloemen goed zijn voor de gezondheid en het welbevinden van mens én dier. In dezelfde uitvoering verschenen in deze mooi verzorgde serie nog drie uitgaven over beestjes, vogels en vissen*. Een uitgave om blij van te worden, geschikt voor natuurliefhebbers vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047711162

Titel Kijk! Bloemen!
Auteur Stephanie Calmenson
Secundaire auteur Puy Pinillos ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2019
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's, 1 vouwblad - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Look! Flowers! - New York : Little Bee Books, (c)2018
ISBN 9789047711162
PPN 42228663X
Rubriekscode 582.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bloemen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Bloemen