Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Kijk! Beestjes!
Boek

Kijk! Beestjes! (2019)/ door Stephanie Calmenson, met tekeningen van Jane Newland ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Wist je dat een wandelende tak zich goed kan verstoppen? Maak kennis met achttien bekende en minder bekende soorten insecten als de monarchvlinder, kakkerlak en huisvlieg. Vierkant kartonboekje met een korte tekst op rijm en kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevig vierkant kartonboekje met twee afgeronde hoeken waarin jonge kinderen worden uitgenodigd om de wereld van de beestjes (insecten) te betreden. Ontdek o.a. de hommels die van bloem tot bloem vliegen, de wandelende tak die zich zo goed kan verstoppen, huisvliegen die met hun poten proeven, hoofdluizen die graag bij jou zijn en het magische vergezicht van vuurvliegjes in de nacht. Allerlei insecten komen voorbij - steeds met een eigen pagina, een fris gekleurde, realistische illustratie en een tekstblok op rijm van vier regels (abab; niet overal metrisch). Het informatieve tekstblok legt de focus op een specifiek kenmerk van het desbetreffende insect, net als de bijbehorende prent die de tekst ondersteunt en verbeeldt. Achterin is een dunkartonnen uitklappagina met nog meer insecten en hun naam en een algemeen blokje over insecten/beestjes en het nut van deze dierengroep - ook voor mensen! In dezelfde uitvoering verschenen in deze verzorgde serie nog drie uitgaven over bloemen, vogels en vissen*. Mooie uitgave voor thuis en opvang - je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het kennismaken met de wereld, ook die van de insecten. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047711131

Titel Kijk! Beestjes!
Auteur Stephanie Calmenson
Secundaire auteur Jane Newland ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2019
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's, 1 vouwblad - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Look! Bugs! - New York : Little Bee Books, (c)2018
ISBN 9789047711131
PPN 422286648
Rubriekscode 597.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Insecten
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Insecten