Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Kijk! Vissen!
Boek

Kijk! Vissen! (2019)/ door Stephanie Calmenson, met tekeningen van Puy Pinillos ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Wist je dat het zeepaardje de langzaamste vis is? Maak kennis met achttien bekende en minder bekende soorten zoals de meerval, grondel, goudvis en lantaarnvis. Vierkant kartonboekje met een korte tekst op rijm en kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Duik mee en ontdek onder water de mooiste vissen, van kleurige clownvissen tot snelle sidderadelen. In dit stevige vierkante kartonboekje met twee afgeronde hoeken maken jonge kinderen er kennis mee. Spelenderwijs komen ruim achttien bekende en minder bekende soorten als de meerval, grondel, goudvis en lantaarnvis aan bod. Er is aandacht voor hoe ze leven, eruitzien, wat ze eten of een eventuele bijzondere eigenschap. Wist je bijvoorbeeld dat de zwarte merlijn heel snel is, als ze meedoet aan een vissenrace wint ze vast! Op elke bladzijde staat één vis centraal. Deze wordt in vier regels rijmende tekst omschreven (rijmschema abcb) en is daarnaast op een kleurrijke illustratie te zien. De tekst is goed vertaald uit het Engels, alleen loopt het ritme soms wat minder lekker. De laatste dubbele pagina is uitklapbaar. Hier zijn nog zo'n tien vissen op afgebeeld én wordt het nut van vissen uitgelegd. In dezelfde uitvoering verschenen in deze mooi verzorgde serie nog drie uitgaven over beestjes, bloemen en vogels* Een uitgave om blij van te worden, voor dierenliefhebbers van ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047711155

Titel Kijk! Vissen!
Auteur Stephanie Calmenson
Secundaire auteur Puy Pinillos ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2019
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's, 1 vouwblad - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Look! Fish! - New York : Little Bee Books, (c)2018
ISBN 9789047711155
PPN 422286664
Rubriekscode 598.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vissen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vissen