Five feet apart
DVD

Five feet apart ([2019])/ directed by Justin Baldoni

Stella (17) heeft taaislijmziekte en brengt veel tijd door in het ziekenhuis. Om in aanmerking te komen voor een longtransplantatie, houdt ze zich strikt aan haar medicijnschema. Dan komt de rebelse Will bij haar op de afdeling. Hij schopt haar hele leven overhoop. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het regiedebuut van de Amerikaanse acteur Justin Baldoni (Jane the virgin) is een romantisch drama. De 17-jarige Stella (Haley Lu Richardson) is een levendig en vrolijk meisje, maar ze heeft taaislijmziekte en ligt vaak in het ziekenhuis. Ze staat op de wachtlijst voor een longtransplantatie en houdt zich strikt aan alle regels: op tijd medicijnen innemen, veel bewegen, strenge hygiëne en vanwege besmettingsgevaar ruime afstand houden van medepatiënten. Wanneer ze de leuke en opstandige medepatiënt Will (Cole Sprouse) ontmoet worden de twee verliefd en komen voor moeilijke keuzes te staan. Het verhaal van de film is ook als boek uitgebracht, vertaald als 'Vijf stappen van jou'*. Jacqueline Ancona (7 Days 18-6-'19) vindt het vreemd dat de ouders bijna geen rol in het verhaal spelen en noemt het einde té dramatisch. Maar zij ziet ook een overtuigend liefdeskoppel, fijne bijrollen en voldoende humor in een snotterfilm voor de liefhebbers van 'The fault in our stars' en 'Everything, everything'. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083194451

Titel Five feet apart
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Justin Baldoni ; Haley Lu Richardson ; Cole Sprouse
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (116 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Haley Lu Richardson, Cole Sprouse, Moises Arias. - Engels gesproken, Spaans en Duits nagesynchroniseerd, 9 talen odnertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Welle Entertainment, 2019
ISBN 5053083194451
PPN 42367515X
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Verliefdheid ; Cystic fibrosis ; Ziek zijn
Taal Engels