Moordsporen
Boek

Moordsporen op zoek naar de waarheid achter cold cases ([2019])/ Jolande van der Graaf, misdaadjournalist, Dick Gosewehr, oud-rechercheur, redactie Tekstbureau Tempelier

De auteurs doen naspeuringen naar een aantal onopgeloste moorden en verdwijningen, waarbij de mentaliteit en werkwijze van de autoriteiten regelmatig ter discussie staan.

Aanwezigheid

Recensie

De schrijvers, een misdaadjournaliste bij de Telegraaf (tot 2017) en een oud-rechercheur, verdiepen zich in onopgeloste moordzaken en verdwijningen in Nederland. Ze beschrijven de omstandigheden waarin de misdrijven of verdwijningen plaatsvonden, de achtergronden van de slachtoffers en hun families en de inspanningen van politie en recherche om de zaken op te lossen. Zaken die uitgebreid aan bod komen, zijn die van Gerrit Snoeren, Wim Quak, Joanne Noordink, Adri Knops, Jair Soares en Larissa Dumont. Steeds blijkt dat de zaken aanvankelijk door de politie niet erg of helemaal niet serieus worden genomen en dat er vooral door het NFI grote fouten gemaakt worden. Fouten die niet worden toegegeven als er nieuw bewijs wordt aangedragen, officieren van justitie die dwars liggen, mensen die ontslagen worden als ze gemaakte fouten wel toegeven en nieuw forensisch bewijs van een concurrerend bedrijf dat niet wordt aanvaard. Het boek leest als een aanklacht tegen de mentaliteit en bekwaamheid van de opsporingsinstanties, daarbij achterblijvers in wanhoop achterlatend. Een verontrustend boek.

Specificaties

Nederlands | 9789089750495 | 270 pagina's

Titel Moordsporen : op zoek naar de waarheid achter cold cases
Auteur Jolande van der Graaf
Secundaire auteur Dick Gosewehr
Type materiaal Boek
Uitgave [Meppel] : Just Publishers, [2019]
Overige gegevens 270 pagina's - 22 cm
Annotatie Op omslag: True crime
ISBN 9789089750495
PPN 423024582
Rubriekscode 396.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moorden; Nederland; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Moorden