Een wereld vol planten
Boek

Een wereld vol planten (2019)/ [illustrator] James Brown & [tekst] Martin Jenkins, vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Planten zijn slimmer dan je denkt. Ze communiceren met elkaar, vechten met elkaar en sluiten bondjes met schimmels. Hoe planten dit doen en hoe het eraan toegaat in de plantenwereld zie en lees je in deze grote uitgave met veel kleurenillustraties in diverse steunkleuren. Vanaf ca. 12 t/m 17 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Planten zijn slimmer dan we denken, ze communiceren met elkaar, vechten met elkaar, helpen elkaar, vormen bondjes met schimmels en microben en hebben trucjes om dieren te foppen. Hoe planten dit kunnen doen en hoe het eraan toegaat in de wonderlijke plantenwereld lees je in dit opvallend grote en bijzonder vormgegeven boek (38 cm). Allerlei wetenswaardigheden over planten in uiteenlopende soorten en maten en in verschillende biotopen komen aan bod: van groot tot klein, van water- tot woestijnplanten, hoge bomen, klimplanten, regenwouden, planten kweken en verzamelen. Daarnaast wordt uitleg gegeven over o.a. biochemische processen als fotosynthese en de koolstofkringloop. De tekst wordt verduidelijkt met vele, vaak paginagrote (en soms schematische) illustraties in een grafische stijl met verschillende steunkleuren. Elke spread is vormgegeven met één steunkleur in diverse tinten. Het taalgebruik is vrij pittig met woorden als xyleem en floëem. Uitgebreide inhoudsopgave, geen register. In dezelfde vormgeving verscheen 'Een wereld vol ontdekkingen'* (2018). Supermooie, volwassen ogende uitgave vol informatie en interessante weetjes. Vanaf ca. 12 t/m 17 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047711735 | 60 pagina's

Titel Een wereld vol planten
Auteur James Brown
Secundaire auteur Martin Jenkins ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2019
Overige gegevens 60 pagina's - gekleurde illustraties - 38 cm
Annotatie Vertaling van: A world of plants. - London : Walker Studio, (c)2019
ISBN 9789047711735
PPN 422956414
Rubriekscode 582.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Plantkunde
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Plantkunde