Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De vermiste griffioenen
Boek

De vermiste griffioenen ([2019])/ Tui T. Sutherland en Kari Sutherland, illustraties door dr. Hendrik Gheerardyn ; vertaling [uit het Engels]: Marjolein Algera, onder redactie van Anne Colenbrander

Jonas vindt een babygriffioen onder zijn bed, die kan praten. Wanneer hij Skworp wil terugbrengen, ontdekt hij een park vol mythische wezens. Het wordt gerund door de familie van zijn klasgenootje Evi. Evi vertelt dat er nog vijf griffioenwelpjes worden vermist. Jonas en Evi gaan op zoek. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op een dag vindt Jonas een babygriffioen onder zijn bed. Hij blijkt te kunnen praten en heet Skwork. Jonas besluit het wezen terug te brengen naar waar het vandaan komt. Dan ontdekt hij een park vol mythische dieren, dat wordt gerund door de familie van zijn klasgenootje Evi. En er worden nog vijf griffioenwelpen vermist, die snel teruggevonden moeten worden... Eerste deel van de trilogie 'Het fabeldierenpark' van de zussen Tui en Kari Sutherland, vertaald door Marjolein Algera. Het verhaal bestaat uit 34 genummerde hoofdstukken, een plattegrond van het park en een fabeldierengids met een overzicht van mythische wezens, zoals de Hellehond en de Eenhoorn. Voorin staat ook dat je een gratis spreekbeurtpakket kunt aanvragen. Het verhaal is levendig door de vele dialogen. De tekst van Skworp kenmerkt zich door een apart soort lettertype en hij praat ook in een soort eigen taaltje, wat een grappig effect heeft. Wat ook geestig is, is dat sommige wezens bepaalde eigenschappen hebben, zoals verwaande eenhoorns. Geschikt voor liefhebbers van fantasyboeken vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026149948 | 302 pagina's

Titel De vermiste griffioenen
Auteur T.T. Sutherland
Secundaire auteur Kari Sutherland ; Hendrik Gheerardyn ; Marjolein Algera
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : uitgeverij De Fontein Jeugd, [2019]
Overige gegevens 302 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: The menagerie. - HarperCollins Children's Books, (c)2013. - (The menagerie ; 1)
ISBN 9789026149948
PPN 423039695
Genre sprookjes
Thematrefwoord Mythologische figuren ; Zoektochten ; Verdwijningen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het fabeldierenpark
Boek

Het fabeldierenpark (2019-...)

vol. 1
Uitgeleend
T.T. Sutherland