Mindfulness voor kinderen
Boek

Mindfulness voor kinderen ontspannen en tevreden van ontbijt tot bedtijd ([2019])/ Uz Afzal, illustraties: Sarah Wilkins ; vertaling [uit het Engels]: Astrid de Vreede ; redactie en productie: Vitataal

Dertig praktische (mindfulness)oefeningen om kinderen te helpen zich evenwichtig en kalm te voelen en hun concentratie te verbeteren. Met uitleg, tips en kleurenillustraties. Voor opvoeders van kinderen van ca. 4 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Gids met dertig praktische (mindfulness)oefeningen voor kinderen. De auteur legt eerst uit wat mindfulness is en waarom kinderen het nodig zouden hebben. Dan volgt een hoofdstuk over het brein en wat er gebeurt wanneer je aan mindfulness doet. De oefeningen sluiten aan bij de diverse momenten en activiteiten in de dag van een kind, bijvoorbeeld wakker worden, eten, je klaarmaken om naar school te gaan, leren, denken, omgaan met moeilijkheden, communiceren met anderen, aardig zijn, bewegen en slapen. Elk hoofdstuk biedt voor ouders een theoretische verantwoording en informatie over de effecten van mindfulness. Met de oefeningen kunnen ouders hun kinderen leren om met hun gevoelens om te gaan en hun zelfvertrouwen en concentratie te vergroten. Ook kunnen ze leren om goed af te stemmen op hun kind. De auteur beveelt de ouders aan om de oefeningen ook te doen, om hun kinderen goed te kunnen begeleiden, maar ook omdat ze er zelf baat bij kunnen hebben. De auteur is een (in Engeland) bekende mindfulnesstrainer en heeft een programma voor scholen ontwikkeld. Voor opvoeders met kinderen van ca. 4 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317639 | 176 pagina's

Titel Mindfulness voor kinderen : ontspannen en tevreden van ontbijt tot bedtijd
Auteur Uz Afzal
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Sarah Wilkins ; Astrid de Vreede
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 176 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Mindfulness for children. - Kyle Books, (c)2018
ISBN 9789048317639
PPN 42275644X
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mindfulness; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Mindfulness