Superhugo redt een leven
Boek

Superhugo redt een leven (2019)/ Salah Naoura, geïllustreerd door SaBine Büchner ; vertaling [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Carry Elemans

Hond Hugo moet op kat Mimi passen. Daar heeft hij niet veel zin in. Maar dan ontdekt hij in de kelder een auto: het is de auto van Superhond! AVI-M5. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hugo is de kluns van een hond van oma Frieda. Op een dag komt het katje Mimi bij oma logeren. Daar is Hugo niet blij mee. Maar als oma voor het slapengaan weer voorleest uit het boek over Superhond, brengt dat Hugo op een idee. Alleen hij weet namelijk waar de geheime plek van Superhond is: in de kelder van oma's huis. Niet veel later is Hugo veranderd in Superhugo en scheurt hij met zijn superauto de weg op, met Mimi achterin. Uitgave in de serie 'Makkelijk lezen met Bontekoe' op niveau AVI-M5, en na 'Superhugo gaat van start'* het tweede avontuur van Superhugo. Het verhaal is geschreven met korte zinnen, regels en alinea's. De schrijfstijl is vlot, het woordgebruik modern en moeilijke woorden ontbreken. De aantrekkelijke, stripachtige illustraties van verschillende grootte, soms (dubbel)paginavullend, soms kleiner, hebben een vrolijke uitstraling en bevatten visuele grapjes. Ook de tekst is humoristisch en het verhaaltje heeft ook een grappig, wensvervullend slot. Achterin staan vier vragen over het verhaal, met de antwoorden, omgekeerd gedrukt, ernaast op het schutblad. Meeluisterboek met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463522373 | 40 pagina's

Titel Superhugo redt een leven
Auteur Salah Naoura
Secundaire auteur Sabine Büchner ; Annemarie Bon ; Carry Elemans
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2019
Overige gegevens 40 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Superhugo rettet Leben! - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger GmbH, (c)2015
ISBN 9789463522373
PPN 422794694
Thematrefwoord Helden ; Honden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Makkelijk lezen met Bontekoe
Boek

Makkelijk lezen met Bontekoe (2019-...)

vol.
Uitgeleend