De dag
DVD

De dag complete serie ([2019])/ gecreëerd door Julie Mahieu & Jonas Geirnaert, regie Gilles Coulier, Dries Vos

Een kleine stad krijgt te maken met een bankoverval. Het verhaal wordt beurtelings belicht enerzijds vanuit de kant van de politie en getroffen familieleden en anderzijds vanuit de kant van de gijzelnemers en gijzelaars.

Recensie

Vlaamse dramaserie (12 afleveringen) uit 2018 over een bankoverval die uitmondt in een gijzeling, geschreven door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, geregisseerd door Gilles Coulier en Dries Vos. Met o.a. Sohie Decleir, Jeroen Perceval, Liesa Van Der Aa en Titus De Voogdt. Bijzonder aan de serie is dat steeds twee opeenvolgende afleveringen dezelfde tijdsperiode omvatten. De eerste aflevering toont de gebeurtenissen vanuit het standpunt van politie en familieleden, de tweede wat op hetzelfde moment met de gijzelaars en gijzelnemers gebeurt. Jan Debackere (Morgen 25-3-'18): 'als je op een bepaald moment denkt dat iets niet klopt, zie je in de volgende aflevering dat het wél steek houdt. Heerlijk ook hoe de makers kijkers niet te veel info geven (...) Televisie heruitvinden zal De dag dan misschien wel niet doen, maar het is wel verdomd goede televisie'. Humo (11-1-'19): 'het scenario van 'De dag' [is] zonder meer van torenhoog niveau. Het rijgt de creatieve vondsten aaneen (...) Enkele minder originele en subtiele vondsten kunnen niet verhinderen dat 'De dag' tot de beste Vlaamse series ooit behoort. Dit is meeslepende en spannende televisie van de bovenste plank, gedragen door een uiterst clevere plot en vakmanschap op alle fronten' (4 sterren). Beoordeling IMDb: 8,5.

Specificaties

Nederlands | 5425015240190

Titel De dag : complete serie
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Julie Mahieu ; Jonas Geirnaert ; Gilles Coulier ; Dries Vos ; Sophie Decleir ; Maaike Neuville
Type materiaal DVD
Uitgave [Aalst] : Segunda, [2019]
Overige gegevens 4 dvd-video's (12 × .. min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sophie Decleir, Maaike Neuville, Bob Snijers. - Vlaams gesproken - Videoversie van de televisieserie: België : Woestijnvos, 2018
ISBN 5425015240190
PPN 423094173
Genre thriller
Taal Nederlands