Gina en Chantal
DVD

Gina en Chantal ([2019])/ regie: Thomas De Cock

Wanneer Gina plotseling geconfronteerd wordt met de schulden van haar man, krijgt ze hulp van haar rijke vriendinnen, maar vooral van haar poetsvrouw Chantal.

Recensie

Vlaamse tragikomische serie die zich afspeelt in een villawijk in de provincie Limburg. Gina Bresseleers (Tine Embrechts) is de echtgenote van welgestelde zakenman Mark. Wanneer Mark na een auto-ongeluk in coma raakt, blijkt dat hij grote schulden heeft uit een schimmig verleden en afgeperst wordt. Gina krijgt hulp van haar twee beste vriendinnen (Tania Kloek en Joke De Bruyn), maar vooral van haar kordate en cynische poetsvrouw Chantal (Nathalie Meskens). Jeroen Maris (humo.be) ziet vooral clichés en stereotypen en mist vernuft, subtiliteit en humor, maar 'het onderkoelde acteerwerk van Nathalie Meskens is verdienstelijk'. Ook Tom Heremans (standaard.be ) ziet clichés en een standaard verhaal, maar schrijft: '(...) toch valt hier plezier aan te beleven. Omdat de reeks zichzelf niet te ernstig neemt, wellicht, omdat de dialogen soms op het geestige af bekken en omdat de cast zich duidelijk staat te amuseren, zonder al te fel te overdrijven. (...)' Tien afleveringen.

Specificaties

Nederlands | 5413952194256

Titel Gina en Chantal
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Thomas De Cock ; Nathalie Meskens ; Tine Embrechts
Type materiaal DVD
Uitgave [Aalst] : Segunda, [2019]
Overige gegevens 3 dvd-video's (480 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Nathalie Meskens, Tine Embrechts. - Nederlands gesproken en ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma voor VTM: België : Sylvester Productions, 2019
ISBN 5413952194256
PPN 424097400
Genre humoristische roman - thriller
Taal Nederlands