Een ster van ver
Boek

Een ster van ver ([2019])/ Sam Hay, Sarah Massini ; vertaling [uit het Engels]: Martine Schaap

Het broertje van een meisje (ik-persoon) vindt een ster. Hij bewaart de ster in een glazen pot. Dan blijkt dat de sterren aan de hemel op zoek zijn naar hun kleine vriend. Hoe kunnen ze zorgen dat de kleine ster weer terug naar huis kan? Groot vierkant prentenboek met illustraties in warme, matte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een meisje (ik-persoon) speelt met haar broertje in het park, waar hij een bijzondere schat vindt: een ster. Ze vragen zich af van wie de ster is en gaan bij iedereen langs. Als ze geen eigenaar vinden, bewaart het broertje de ster in een glazen pot en neemt hem overal mee naartoe. De ster wordt echter gezocht door de sterren aan de hemel. Maar hoe komt de ster weer thuis? In warme kleuren wordt dit fonkelende verhaal in beeld gebracht. De illustraties zijn waar nodig spreadvullend, zodat de betekenis extra aandacht krijgt. Een andere keer tonen ze het tijdsverloop in meer handelingen per spread. Er komt een diversiteit aan kinderen voorbij. Dit geruststellende verhaal over vriendschap, zal voor een mooi voorleesmoment voor het slapengaan zorgen, maar is ook heel geschikt voor groepsgebruik. Het omslag is aangepast aan de Nederlandse titel: geen 'Star in the jar' voorop, maar de zwarte matte ruimte met als contrast glimmende elementen: op de voorgrond de twee kinderen in kleur met een glanzende gele titel erboven. Een groot vierkant verzorgd prentenboek, gedrukt op mooi stevig, mat papier. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021680026

Titel Een ster van ver
Auteur Sam Hay
Secundaire auteur Sarah Massini ; Martine Schaap
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2019]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Tekst: Sam Hay ; illustraties: Sarah Massini - Vertaling van: Star in the jar. - London : Egmont UK Limited, (c)2018
ISBN 9789021680026
PPN 422941433
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Verdwalen ; Sterren (heelal) ; Vriendschap ; Broer-zus relatie
Taal Nederlands