Tien regels als je jarig bent
Boek

Tien regels als je jarig bent ([2019])/ volgens Beth Ferry en Tom Lichtenheld, vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

Er zijn tien duidelijke, belangrijke regels voor een verjaardagsfeest. Allereerst moet je een jaar ouder zijn geworden (behalve als je een eendagsvlieg bent). En je moet een feest geven met ballonnen (behalve als je stekels hebt). Zo zijn er nog acht wensen... allemaal even belangrijk! Prentenboek met grappige, vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In tien regels (evenveel als je vingers hebt) wordt uitgelegd waaraan je je moet houden als je je verjaardag viert, van zonsopgang tot zonsondergang. Het verhaal werkt toe naar het doen van een 'ik-zou-niet-weten-wat-ik-liever-wou'-wens, die je voor jezelf moet houden. De tekst is geschreven in duidelijke letters die extra groot zijn bij het noemen van de regels en bij het woordje 'Als' voor de uitzonderingen. De grappige stripachtige kleurenillustraties met zwarte contouren stralen een hoop plezier uit en er is meer op te zien dan in de tekst staat. Alle personages zijn dieren met hoedjes op, met hun eigen emoties en persoonlijkheden. Je ziet ook waarom sommige dieren iets niet moeten doen (zoals ballonnen voor een zee-egel). Bette Westera heeft in haar vertaling grappige vondsten over vuurvliegjes waarmee je twee vliegen in een klap slaat, over een eland die niet doet wat je vraagt en dat het niet voor niets is dat 'wens' eindigt op de ssss van ssssstil. Aan de binnenkant van het omslag is een doorzichtige driehoek geplakt met drie losse verjaardagskaarten*. Humoristisch prentenboek dat iedere (bijna) jarige zal aanspreken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026150456

Titel Tien regels als je jarig bent
Auteur Beth Ferry
Secundaire auteur Tom Lichtenheld ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2019]
Overige gegevens 44 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm - 3 verjaardagskaarten
Annotatie Vertaling van: Ten rules of the birthday wish. - G.P. Putnam's Sons, (c)2019
ISBN 9789026150456
PPN 423039733
Thematrefwoord Verjaardagen
Taal Nederlands