Het laatste uur
Boek

Het laatste uur een Israelische insider kijkt naar de eindtijd ([2019])/ Amir Tsarfati, vertaling [uit het Engels]: Elza Oudenampsen-Fijnvandraat

Aankondiging van het nabije einde der tijden op basis van een letterlijke uitleg van Bijbelteksten en interpretatie van ontwikkelingen op politiek en financieel-economisch gebied, natuurrampen en zedenverwildering.

Recensie

Dit boek is de zoveelste variant van de onuitputtelijke reeks binnen de christelijk fundamentalistische lectuur die voortborduurt op het thema van Bijbelse eindtijdvoorspellingen en actuele wereldse gebeurtenissen. Supranationale regeringen en mondiale verbanden wedijveren met de hegemonie die uitgeoefend zou moeten worden door Gods bewind: wat te denken van de zo verfoeilijke Europese Unie, de Kyotoprotocollen ten behoeve van mondiale klimaatbeheersing, en, zo mogelijk nog erger, de Verenigde Naties die middels hun decreten Israël zo smadelijk in de steek laten ten gunste van de verfoeilijke islam? Volgens de Israëlische christelijk fundamentalistische auteur stort ook het financiële stelsel binnenkort in en wordt de mensheid geteisterd door natuurrampen. Minder ingrijpend doch veelzeggend zijn de alom om zich heen grijpende tolerantie jegens homoseksuelen en het prediken van de evolutietheorie. De schrijver waagt zich niet aan een datum van de Apocalyps, maar de ware gelovigen worden gered en zullen 'Hem ontmoeten in de lucht, en hij heeft Zijn eigen vorm van Uber om ons daar te krijgen' (pagina 116). Voorzien van literatuurverwijzingen in eindnoten.

Specificaties

Nederlands | 9789064512827 | 208 pagina's

Titel Het laatste uur : een Israelische insider kijkt naar de eindtijd
Auteur Amir Tsarfati
Secundaire auteur Elza Oudenampsen-Fijnvandraat
Type materiaal Boek
Uitgave Doorn : Uitgeverij Het Zoeklicht, [2019]
Overige gegevens 208 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The last hour. - Michigan : Chosen Books, (c)2018
ISBN 9789064512827
PPN 422041262
Rubriekscode 213.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Eschatologie
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Eschatologie