Scherbenpark
Boek

Scherbenpark Kurzfassung in Einfacher Sprache ([2014])/ Alina Bronsky, Text in Einfacher Sprache: Sonja Markowski ; Redaktion: Jürgen Genuneit

Een 17-jarig meisje wil wraak nemen op haar stiefvader die haar moeder dood schoot, maar dan blijkt dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Navertelling van de gelijknamige roman in eenvoudig Duits.Sascha (17) wil wraak nemen op haar stiefvader die haar moeder dood schoot. Maar dan blijkt dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Navertelling van de gelijknamige roman in eenvoudig Duits. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Verkorte uitgave in eenvoudige taal van de gelijknamige roman. Hoofdpersoon is de 17-jarige Sascha Naimann uit Rusland die nu in Frankfurt am Main woont, in een achterbuurt vol buitenlanders. Haar moeder werd doodgeschoten door haar stiefvader en sindsdien heeft Sascha twee wensen: ze wil een boek schrijven over haar moeder ('die nog zou leven als ze naar mij had geluisterd') en ze wil haar stiefvader vermoorden. Als ze ervaart dat haar stiefvader zelfmoord heeft gepleegd, is ze woedend dat hij haar voor is geweest. Sascha is keihard, niet bang en zit vol wraakgevoelens. Ze heeft een hekel aan medelijden. Zodra ze merkt dat iemand medelijden met haar heeft, haakt ze af. Ze ontmoet de veel oudere Volker en zijn zoon Felix, wordt op beiden een beetje verliefd, ontvangt menselijkheid van hen en keert zich dan van hen af. De enigen die ze toelaat zijn haar halfbroertje en -zusje. De auteur werd in 1978 in Rusland geboren. Deze debuutroman werd een bestseller en is ook als toneelstuk en film te zien. Ruime bladspiegel, groot lettertype en verklarende woordenlijst. De oorspronkelijke roman 'Scherbenpark' werd onlangs vertaald als 'Sasja's wraak'*. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Duits | 9783944668055 | 120 pagina's

Titel Scherbenpark : Kurzfassung in Einfacher Sprache
Auteur Alina Bronsky
Secundaire auteur Sonja Markowski ; Jürgen Genuneit
Type materiaal Boek
Uitgave Münster : Spaß am Lesen Verlag, [2014]
Overige gegevens 120 pagina's - 21 cm
Annotatie Bewerking van: Scherbenpark. - Köln : Verlag Kiepenheuer & Witsch, (c)2008
ISBN 9783944668055
PPN 376052619
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Wraak
Taal Duits

Relaties/Serie

Lesen für alle
Boek

Lesen für alle (2009-...)

vol.
Uitgeleend