Circo motoriek met kleuters
Boek

Circo motoriek met kleuters een inspiratieboek met 75 acrobatische spelen ([2019])/ Rika Taeymans, Laura Van Bouchout, tekeningen: Het Geel Punt

Boek met 75 eenvoudig uit te voeren acrobatische spelen met kleuters, die beogen het zelfvertrouwen en de sociale en samenwerkingsvaardigheden van kleuters te bevorderen.

Aanwezigheid

Recensie

Spelend en bewegend leren; hoe leuk is dat?! Deze manier van leren biedt oneindig veel groeikansen voor jonge kinderen. Deze uitgave sluit daar perfect bij aan en bevat een bundeling van 75 laagdrempelige en eenvoudig uit te voeren acrobatische spelen. Deze spelen zetten in op het vergroten van het zelfvertrouwen, de sociale én de samenwerkingsvaardigheden van kleuters. Bij de stap-voor-stap uitleg (in woord en beeld) van elk spel wordt door middel van een 'button' (pictogram) aangegeven met wie je het spel kunt spelen en welke vaardigheid je oefent. Bij elk spel staat een korte, pakkende inleiding waarin een motorische, creatieve of sociale uitdaging geïntroduceerd wordt. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe houten tafel in elkaar zetten? Reizen als een baby-koala? Het kan allemaal en plezier is gegarandeerd! Prachtig en zeer praktijkgericht boek (stevige paperback) dat zonder veel leeswerk te gebruiken is. Het bevat - naast de uitleg van de spelen - een bijpassende theoretische toelichting en praktische tips. Het is een echte aanrader en een must-have voor (sportieve) ouders, school en op de opvang!

Specificaties

Nederlands | 9789463371032 | 175 pagina's

Titel Circo motoriek met kleuters : een inspiratieboek met 75 acrobatische spelen
Uniforme titel CircoMotoriek met kleuters
Auteur Rika Taeymans
Instelling /Geelpunt, Berlaar
Secundaire auteur Laura Van Bouchout
Type materiaal Boek
Uitgave [Kalmthout] : Pelckmans Pro, [2019]
Overige gegevens 175 pagina's - tekeningen - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463371032
PPN 424083302
Rubriekscode 617.21
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Acrobatische gymnastiek; Kleuters ; Spelletjes; Kleuters
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Gymnastiek