Hatsikidee! de Fabeltjeskrant in concert
Boek

Hatsikidee! de Fabeltjeskrant in concert (2019)/ tekst Bart Oomen, liedteksten Leen Valkenier ; composities Ruud Bos

Lees de tekst van de meezingvoorstelling van de Fabeltjeskrant, een tv-programma voor jonge kinderen uit de jaren 1968-1992. En zing de liedjes op de cd mee. Met bladmuziek en kleurenfoto's. Met kinderen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rijk geïllustreerde uitgave ter ere van de 50e verjaardag van het tv-programma met handpoppen 'De Fabeltjeskrant' (1968/1992). Hoofdfiguren zijn onder meer (voorlezer) Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar en de gebroeders Bever. De bewerking bevat naast vijftien originele liedteksten met bladmuziek, tevens het script van de gelijknamige meezingvoorstelling (Amsterdam, Concertgebouw, 2019/2020). Met nieuwe/eigentijdse dialogen tussen de dieren onderling en hun gesprekken met de componist Ruud Bos. Zo wordt er gesproken over 'lieve iPhonebengeltjes', Spotify, zzp'ers, pinnen en downloaden. Een vergelijking tussen de vrije vogels van weleer en het swingen met een pilletje op Ibiza is discutabel. Zonder het visuele van de voorstelling en zonder kenmerkende uitingen als 'Hatsikidee' van Lowieke de Vos, zijn de teksten voor jonge kinderen vrij lastig. De bijgevoegde cd bevat de originele liedjes, met stemmen van onder meer Frans van Dusschoten en Aart Staartjes. De uitgave heeft vooral nostalgische waarde voor de nu inmiddels volwassen 'kijkbuiskindertjes'. Veel gebruiksmogelijkheden, zoals voorlezen, toneel spelen, luisteren, zingen en muziek maken met en voor kinderen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047626091 | 62 pagina's

Titel Hatsikidee! de Fabeltjeskrant in concert
Auteur Bart Oomen
Instelling /Het Concertgebouw, Amsterdam
Secundaire auteur Leen Valkenier ; Ruud Bos
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2019
Overige gegevens 62 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm - audio-cd
Annotatie Dit boek bevat het script van de voorstelling Fabeltjeskrant, uitgevoerd in het Concertgebouw tussen september 2019 en februari 2020. - Uitgave in samenwerking met Het Concertgebouw Amsterdam
ISBN 9789047626091
PPN 418754497
Rubriekscode Nederlands 886
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Jeugdtoneel