Storm over de commanderij of Twee ridders op één paard
Boek

Storm over de commanderij of Twee ridders op één paard deel 1 ([2019])/ tekst en illustraties Rob Hopstaken & De Legendejagers

Boerenzoon Rogier woont rond het jaar 1300 in een dorp in Brabant. Hij droomt ervan tempelridder te worden, net als zijn broer. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

In deze historische roman beleeft de jonge Rogier (8 tot 18 jaar oud) spannende avonturen in het Brabant van begin 14e eeuw. Rogier wil graag tempelier worden net als de tempelridders van de Commanderij in Alphen (de enige tempeliersvestiging in de Nederlanden) en net als zijn broer Hannes. Hij begint als staljongen op de Commanderij en maakt het einde mee van de tempeliers in 1307. Behalve de Commanderij in Alphen is er weinig werkelijk historisch aan de avonturen van Rogier. Waar het verhaal op gebaseerd is, staat vermeld in het tweede deel van het boek dat de lezer, na invoering van een te kraken code, kan lezen op de uitgebreide website van Stichting Legendejagers, een 'genootschap' dat sagen, mythen, legenden en volksverhalen tot leven wil brengen. Een verzorgde uitgave boek met illustraties in grijstinten en enkele in kleur. De auteur vindt het verhaal geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar. Technisch (woordenschat) en inhoudelijk (veel uitweidingen) is het eerder geschikt vanaf ca. 12 jaar..

Specificaties

Nederlands | 9789463890212 | 225 pagina's

Titel Storm over de commanderij of Twee ridders op één paard : deel 1
Uniforme titel Twee ridders op één paard
Auteur Rob Hopstaken
Instelling /De Legendejagers
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Soest : Uitgeverij Boekscout, [2019]
Overige gegevens 225 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Deel 2 van dit boek is te downloaden met de code die verborgen is op verschillende pagina's in deel 1
ISBN 9789463890212
PPN 423334743
Genre historische roman
Thematrefwoord Tempelorde ; Brabant (hertogdom); 14e eeuw
Taal Nederlands