Op jacht naar Peuzel het boekmonster
Boek

Op jacht naar Peuzel het boekmonster ([2019])/ Emma Yarlett, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Het monstertje Peuzel ontsnapt uit zijn boek en peuzelt zich een weg door andere boeken. Het zijn boeken over de zon, maan, honden, katten, kleuren en getallen. Kun je helpen Peuzel te vangen? Prentenboek met vrolijke, dynamische kleurenillustraties, met kijkgaten en ingeplakte boekjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde afzonderlijk te lezen prentenboek over Peuzel, het boekmonstertje, na 'Peuzel het boekmonster' en 'Peuzel in Dinoland'*. Een kleine jongen (ik-persoon) houdt heel erg van boeken, vooral van boeken over monsters. Hij zit op zijn zolderkamer te genieten van zijn boeken. Naast hem ligt een boek over Peuzel, het boekmonster. Plotseling ontsnapt Peuzel uit dat boek en baant zich peuzelend een weg door alles wat hij tegenkomt. Dit keer gaat hij door een feitenboek en maakt daar een enorme rotzooi van. Hij peuzelt in dat boek aan de zon, de maan en een hond. De leeuw gaat voor hem op de vlucht met Peuzel hangend aan zijn staart. De jongen vindt het prachtig en gaat meedoen. Samen met Peuzel gaat hij door de wereld van kleuren en cijfers en ontsnapt op het nippertje aan een draak. Met een raket schiet Peuzel tenslotte dit boek uit. Kleurrijke illustraties vol grappige details. Uitsnijdingen laten zien, hoe Peuzel zich een weg baant door dingen. Op divere pagina's zijn kleinere boekjes van een aantal pagina's geplakt, die een suggestie geven van andere boeken. De informatieve tekst in deze 'flapjesboeken' vormen een leuke onderbreking met het Peuzelverhaal. Prachtig origineel prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317868

Titel Op jacht naar Peuzel het boekmonster
Auteur Emma Yarlett
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 17 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Nibbles the monster hunt. - London : Little Tiger Press Ltd, 2019
ISBN 9789048317868
PPN 422755826
Thematrefwoord Monsters ; Boeken ; Lezen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands