De Christenreis
DVD

De Christenreis ([2019])/ written and directed by Robert Fernandez

Christian gaat op weg van de Stad des Verderfs naar de Hemelse Stad. Het is een reis vol beproevingen en gevaren. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Amerikaanse animatiefilm, gebaseerd op het klassieke allegorische boek dat de Britse predikant John Bunyan in 1675 schreef: 'De christenreis naar de eeuwigheid'. Hoofdpersoon Christian woont met zijn vrouw en jonge kinderen in de Stad des Verderfs. Nadat hij een boek gelezen heeft dat erg op de Bijbel lijkt komt hij tot het besef dat hij op weg moet gaan naar de Hemelse Stad. Het is een reis vol beproevingen en gevaren, waarin hij wordt geholpen door onder meer Evangelist en Hoop, en moet strijden tegen de duivel Apollyon. Het boek van Bunyan is vooral in orthodox-protestantse gezinnen bekend. Joyce Slaton (commonsensemedia.org vindt het verwarrend voor kinderen dat de hoofdpersoon in het begin van het verhaal zijn vrouw en kinderen in de steek laat. Zij zegt dat de meeste kinderen veel uitleg nodig zullen hebben over de metaforen en de Bijbelse termen, en dat de waardering voor de film afhangt van de kennis van en de waardering voor het boek bij de kijker; 2 sterren. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 9789492925350

Titel De Christenreis
Uniforme titel Pilgrim's progress
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Robert Fernandez ; David Thorpe ; John Rhys-Davies ; John Bunyan
Type materiaal DVD
Uitgave [Barneveld] : Neema, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 108 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stemacteurs onder anderen: David Thorpe, John Rhys-Davies, Kristyn Getty, Ben Price. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek Pilgrim's progress van John Bunyan - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Cat in the Mill Productions, (c)2019 - Oorspronkelijke titel: Pilgrim's progress
ISBN 9789492925350
PPN 424159694
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Geloofsbeleving
Taal Engels