Manou op de meeuwenschool
DVD

Manou op de meeuwenschool ([2019])/ directed by Christian Haas & Andrea Block

Het gierzwaluwjong Manou is geadopteerd door zeemeeuwen. Daarom heeft hij het erg moeilijk op de meeuwenschool. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste lange film van Chris Haas en Andrea Block van de Duitse animatiestudio Luxx. De ouders van het gierzwaluwjong Manou verongelukken als hij nog in het ei zit, maar hij wordt geadopteerd door een zeemeeuwenechtpaar. Op de meeuwenschool heeft Manou het erg moeilijk, want hij vliegt anders en kan niet zwemmen. Wanneer hij de wacht moet houden over de eieren zien de ratten kans een ei te stelen en wordt Manou verstoten uit de kolonie. Gelukkig kan hij terecht bij de zwaluwen, maar als blijkt dat de meeuwen in nood zijn, bedenkt hij een plan. Dan blijkt dat de twee verschillende vogelsoorten elkaar hard nodig hebben. De stemmen zijn ingesproken door onder meer Nasrdin Dchar, Jelka van Houten en Leopold Witte. Patricia Smagge (cinemagzine.nl) geeft 2 1/2 ster. Zij zegt dat jonge kijkers zich zullen vermaken, maar mist 'originaliteit, samenhang en doeltreffendheid'. Kidsweek (kidsweek.nl) geeft 3 1/2 ster: '(...) Een wijze les die verpakt wordt in een verhaaltje dat verder alle kanten op fladdert. Alleen twee spectaculaire vliegscènes geven de film echt vleugels. Toch is de boodschap er wel eentje om te onthouden. (...)' Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5414937033713

Titel Manou op de meeuwenschool
Uniforme titel Manou the swift
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Christian Haas ; Andrea Block ; Nasrdin Dchar ; Sander Gillis ; Leopold Witte
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Paradiso Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (89 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stemacteurs onder anderen: Nasrdin Dchar, Sander Gillis, Leopold Witte, Jelka van Houten. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Duitsland : LUXX Film, (c)2019 - Oorspronkelijke titel: Manou the swift
ISBN 5414937033713
PPN 424108909
Genre avonturenroman - dierenleven
Thematrefwoord Vogels ; Jezelf zijn ; Vooroordelen
Taal Nederlands