Mia and the white lion
DVD

Mia and the white lion ([2019])/ a film by Gilles de Maistre

Mia (10) woont met haar ouders en broertje op een leeuwenboerderij in Zuid-Afrika. Ze sluit vriendschap met de witte leeuw Charlie. Maar dan hoort ze dat Charlie gevaar loopt. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Frans-Duits-Zuid-Afrikaanse familiefilm van de Franse regisseur Gilles de Maistre. De 10-jarige Mia (Daniah de Villiers) verhuist met haar ouders en broertje van Londen naar Zuid-Afrika, waar haar vader een leeuwenboerderij is begonnen. De leeuwen zullen verkocht worden aan dierentuinen, wildparken en onderzoekscentra. Mia heeft het helemaal niet naar haar zin op haar nieuwe plek, maar dat verandert als ze vriendschap sluit met het witte leeuwenwelpje Charlie. In de volgende jaren groeien Mia en het welpje samen op en zijn onafscheidelijk, maar dan ontdekt Mia wat er echt gebeurt met de gefokte leeuwen. Ze besluit samen met de nu volwassen leeuw weg te lopen om hem naar een veilige plaats te brengen, een avontuurlijke en gevaarlijke reis. De opnamen duurden drie jaar, het meisje en de leeuw groeiden echt samen op. De recensenten geven 3 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 3-7-'19) schrijft dat de film in de tweede helft soms 'behoorlijk akelig' is en concludeert: 'Al zaagt de plot dikke planken en heeft de film met zijn gefokte hoofdrolspeler iets ontegenzeglijk hypocriets, het blijft ontroerend en spannend om Mia en Charlie ervandoor te zien gaan naar de wildernis.' Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Engels | 8718868087652

Titel Mia and the white lion
Uniforme titel Mia et le lion blanc Mia en de witte leeuw
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gilles de Maistre ; Daniah De Villiers ; Mélanie Laurent
Type materiaal DVD
Uitgave [Heemstede] : In the Air, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (98 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Galatée Films, (c)2018 - Alternatieve titels: Mia et le lion blanc + en: Mia en de witte leeuw
ISBN 8718868087652
PPN 424159430
Genre dierenleven - avonturenroman
Thematrefwoord leeuwen
Taal Engels