Een ovale onderzeeër en andere vormen
Boek

Een ovale onderzeeër en andere vormen ([2019])/ Bernette Ford, Britta Teckentrup

Zie je de cirkel in de wielen van de tractor en de driehoek in het zeil van de boot? Vierkant hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige kleurentekeningen om acht vormen te ontdekken en te benoemen. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aan de hand van dit hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken kunnen kinderen vormen leren ontdekken en benoemen. Op de linkerpagina staat telkens een vorm afgebeeld: cirkel, ovaal, driehoek, vierkant, rechthoek, ruit, ster en zeshoek. En op elke rechterpagina staan voertuigen en andere afbeeldingen waarin deze vormen teruggevonden kunnen worden, zoals de ronde wielen van een tractor, de ovale onderzeeër of het driehoekige zeil van een bootje. De dubbele pagina's zijn uitgevoerd in verschillende felle kleuren; de vorm waarom het gaat heeft in de afbeelding dezelfde kleur als de vorm zelf (roze cirkel en roze wielen, groen ovaal en een groene onderzeeër, etc.). De tekeningen zijn aantrekkelijk en rustig, zonder afleidende details. De tekst in speelse letters is beperkt tot het benoemen van de vorm en een korte, beschrijvende tekst onder de afbeelding. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Een rode trein en andere kleuren'*. Aantrekkelijk en verzorgd boekje dat bijdraagt aan de taalontwikkeling. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463132466

Titel Een ovale onderzeeër en andere vormen
Auteur Bernette Ford
Secundaire auteur Britta Teckentrup
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Uitgeverij Memphis Belle, [2019]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Tekst Bernette Ford, illustraties Britta Teckentrup - Vertaling van: An oval submarine and other shapes. - London : Boxer Books Limited, 2019. - Oorspronkelijke uitgave: London : Boxer Books Limited, 2008
ISBN 9789463132466
PPN 422918202
Thematrefwoord Vormen ; Vervoermiddelen
Taal Nederlands