Sex safe
Boek

Sex safe (november 2019)/ auteur: Faya Lourens, illustraties: Selwyn Senatori ; redactie: psycholoog Barbara Nanninga, seksuoloog Mandy Ronda en kinder en jongerencoach Jose Nanninga-Verholt

Kan ik zwanger worden van een keer seks?. Ben ik homo omdat ik op jongens val? Lees wat er tijdens de puberteit allemaal verandert in je lichaam en je gedrag, ook over verliefdheid, masturberen, seks, homo- of biseksueel en sociale media. Met vlotte kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 11 t/m 16 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Lichaam en gezondheid SEKSUELE VOORLICHTING LOUR

Recensie

Wat gebeurt er allemaal in de puberteit? Het gedrag verandert, maar ook het lichaam. Jongeren zitten met vragen als 'Kan ik zwanger worden van een keer seks?' en 'ben ik homo omdat ik op jongens val?'. In acht hoofdstukken wordt ingegaan op de puberteit, van jongen naar man, van meisje naar vrouw, masturberen, verliefd, seks, social media en homo of biseksueel. De onderwerpen worden besproken in korte teksten op afwisselend een lichtroze of -blauwe achtergrond met een patroontje en in een opvallend grote letter. De stijl is to the point en prettig leesbaar. Hier en daar staat in een apart kader in een vetgedrukte letter een tip, een ervaring/quote van een bekende Nederlander en (bedachte?) uitspraken van pubers. Een enkele keer is het kader door de bindwijze minder goed leesbaar. De vele bijzondere kleurrijke illustraties in grote kleurvakken passen goed bij het onderwerp en de doelgroep en geven het boek een vlotte en aantrekkelijke uitstraling. De vierkante uitgave bevat een inhoudsopgave, een voorwoord van de auteur, drie spreads met informatie voor de ouders, een uitgebreid register en handige adressen. De auteur, bekend van haar werk als dj, model en van o.a.'Goede tijden, slechte tijden', werkte samen met o.a. een seksuoloog en psycholoog. Vanaf ca. 11 t/m 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082844542 | 134 pagina's

Titel Sex safe
Uniforme titel Sky & Dex De avonturen van Sky & Dex
Auteur Faya Lourens
Secundaire auteur Selwyn Senatori ; Barbara Nanninga
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Purmerland : MKBM Publishing, november 2019
Overige gegevens 134 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Op omslag Sky & Dex, en: De avonturen van Sky & Dex - Met literatuuropgave
ISBN 9789082844542
PPN 424337673
Rubriekscode 615.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seksuele voorlichting
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Seksuele voorlichting