Tinker en Tanker
Boek

Tinker en Tanker (2019)/ Richard Scarry

Konijn Tinker en nijlpaard Tanker zijn vrienden. In het stadje Toeterwoude helpen ze dieren in nood. Maar ze willen ook een eigen werkplaats beginnen. Prentenboek met nostalgische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Als het handige konijn Tinker en het sterke nijlpaard Tanker in Toeterwoude aankomen, moeten ze meteen in actie komen: ze helpen met een ontspoorde trein, blussen een brand en verzinnen een oplossing voor de muizenkinderen die in een bootje op zee drijven. De serie prentenboeken over de twee vrienden verscheen oorspronkelijk begin jaren zestig van de vorige eeuw. Dit is het eerste deel, dat nog niet eerder in een Nederlandse vertaling is verschenen. Drie andere verhalen kwamen in de jaren zestig gebundeld uit: naast het titelverhaal 'Tinker en Tanker in het wilde westen', waren dat 'Tinker en Tanker en de zeerovers' en 'Tinker en Tanker bouwen een ruimteschip'. De boeken van Scarry (1919-1994) laten een universum zien vol aangeklede dieren. De volle, nostalgische afbeeldingen over steeds twee pagina's zijn uitgevoerd in vrolijke kleuren, met gebruikmaking van verschillende perspectieven. Het zal kinderen niet ontgaan dat er inconsequenties in de afbeeldingen zitten. Ondanks de frisse vertaling een weinig verrassend prentenboek, om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047627111

Titel Tinker en Tanker
Auteur Richard Scarry
Secundaire auteur Joukje Akveld
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2019
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: vertaling uit het Engels (c)2019 Joukje Akveld - Vertaling van: Tinker and Tanker. - The Richard Scarry Corporation AG, (c)1960
ISBN 9789047627111
PPN 423023322
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Reddingsbrigadiers
Taal Nederlands