Een rode trein en andere kleuren
Boek

Een rode trein en andere kleuren ([2019])/ Bernette Ford, Britta Teckentrup

Zie je de rode trein en de blauwe auto? En welke kleur heeft de raket? Vierkant hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige kleurentekeningen om acht kleuren en voertuigen te ontdekken en te benoemen. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant kartonboekje over kleuren, waarin in negen kleurrijke voertuigen allerlei dieren meereizen. Het gaat om de trein, raket, auto, onderzeeër, bus, boot, graafmachine, vliegtuig en een limousine. Naast de drie primaire kleuren (rood, geel en blauw) komen nog zes andere kleuren aan de orde: oranje, groen, paars, bruin, wit en zwart. Op elke spread staat een gestileerd voertuig in steeds een andere kleur. Zo zien we bijvoorbeeld op de rechterbladzijde een rode trein (locomotief) met een vrolijke kat achter het raam. De tegenoverliggende pagina is geheel roodgekleurd met daarop een korte tekst in een royale vette letter: 'een rode trein'. Op dezelfde wijze gaat dit met de gele raket en de overige voertuigen. Achter alle raampjes zijn dieren te zien en te vinden, van groot tot piepklein. De uitgave is gemaakt van dik afwasbaar glad karton, met twee ronde hoeken. Een vrolijk boekje om samen te bekijken en kleuren en dieren te benoemen. Negen kleuren is voor een peuter wat veel, maar het herkennen en benoemen van de primaire kleuren zal na enige oefening wel lukken. In dezelfde uitvoering verscheen 'Een ovale onderzeeër en andere vormen'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463132459

Titel Een rode trein en andere kleuren
Auteur Bernette Ford
Secundaire auteur Britta Teckentrup
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Uitgeverij Memphis Belle, [2019]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Tekst Bernette Ford, illustraties Britta Teckentrup - Vertaling van: A red train : a colours books. - London : Boxer Books Limited, 2019. - Oorspronkelijke uitgave: London : Boxer Books Limited, 2008
ISBN 9789463132459
PPN 422918199
Thematrefwoord Kleuren ; Vervoermiddelen
Taal Nederlands