The lion king
Blu-ray

The lion king ([2019])/ directed by Jon Favreau

Het leeuwenwelpje Simba is voorbestemd om zijn vader Mufasa op te volgen als koning van de dieren. Maar zijn gemene oom Scar bedenkt een plan om de macht te grijpen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De remake van de Disney-klassieker uit 1994 is geheel gemaakt met fotorealistische computeranimatie. Regisseur is Jon Favreau, die ook de remake van 'Jungle book' verzorgde. Het verhaal is hetzelfde gebleven: de jonge leeuw Simba denkt dat hij schuldig is aan de dood van zijn vader, leeuwenkoning Mufasa en ontvlucht zijn land. Het is echter een list van zijn gemene oom Scar, die de heerschappij in het koninkrijk wil overnemen. Simba krijgt hulp van stokstaartje Timon en knobbelzwijn Pumbaa. De stemmen worden deels ingesproken door de originele cast, ook de meeste liedjes zijn weer te horen. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Sabeth Snijders (NRC 16-7-'19) vindt dat het praten van de dieren juist door het fotorealisme onecht overkomt. Zij ziet voldoende humor en noemt het 'veilig en wijs' dat Disney dicht bij het origineel blijft: 'Het blijft een klassiek, ontroerend sprookje waarin thema's als omgaan met de dood, schuldgevoel én het eten van vlees op kinderniveau worden besproken.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 8717418556990

Titel The lion king
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jon Favreau ; Donald Glover ; Chiwetel Ejiofor ; James Earl Jones
Type materiaal Blu-ray
Uitgave [Hoofddorp] : Disney, [2019]
Overige gegevens 1 blu-ray (1 uur, 58 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder anderen: Donald Glover, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones, Seth Rogen. - Engels, Frans, Nederlands of Vlaams gesproken, ondertiteld in het Nederlands, Engels of Frans - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Fairview Entertainment, (c)2019 - Bevat ook onder andere: Bescherm de leeuw ; Audiocommentaar ; Muziekvideo's
ISBN 8717418556990
PPN 424139588
Thematrefwoord leeuwen ; Jaloezie
Taal Engels