Danger close
DVD

Danger close the battle of Long Tan ([2019])/ directed by Kriv Stenders

Verslag van de slag om Long Tan in Vietnam in 1966 waarbij een honderdtal Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten zich verdedigen tegen een overmacht aan Vietcong-strijders.

Aanwezigheid

Recensie

Australische oorlogsfilm (2019) van Kriv Stenders, op basis van een waargebeurd verhaal, met o.a. Travis Fimmel (Vikings, Lean on Pete), Richard Roxburg en Luke Bracey (Point break). In 1966 vindt in Vietnam de slag om Long Tan plaats, waarbij 108 onervaren soldaten uit Australië en Nieuw-Zeeland onder barre omstandigheden een rubberplantage verdedigen tegen een overmacht aan Vietcong-strijders. Beoordeling IMDb: 8,0. Tomatometer: 65%. Francesca Rudkin (nzherald.co.nz 5-9-'19): Er zijn veel manieren waarop dit eenzijdige verhaal verteld had kunnen worden. Stenders heeft gekozen voor het zo accuraat mogelijk weergeven van de strijd, voor wie daarin is geïnteresseerd levert dat een intense en uitputtende ervaring op. Vicky Roach (dailytelegraph.com.au 9-9-'19): Een ouderwets verhaal over moed en kameraadschap (..) een rechtlijnig maar overtuigend verslag van een belangrijke militaire overwinning in een onpopulaire oorlog. Paul Byrnes (smh.com.au 7-8-'19): De karakters komen niet goed uit de verf maar het is wel de meest intense Australische oorlogsfilm (...) we krijgen een glimp te zien van wat er die dag in Long Tan is gebeurd en het afschuwelijke verlies aan mensenlevens.

Specificaties

Engels | 4013549107495

Titel Danger close : the battle of Long Tan
Uniforme titel Danger close: the battle of Long Tan
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kriv Stenders ; Travis Fimmel ; Luke Bracey ; Richard Roxburgh
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid Film, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (114 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Travis Fimmel, Luke Bracey, Richard Roxburgh. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Duits, ondertiteld in het Nederlands of Duits - Videoversie van de film: Australië : Hoosegow Productions, (c)2019
ISBN 4013549107495
PPN 424140756
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Vietnam-oorlog
Taal Engels