Gebarenwoordenboek voor kinderen
Boek

Gebarenwoordenboek voor kinderen illustraties van gestandaardiseerde gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal, speciaal gericht op kinderen, herkenbaar, aansprekend en uitnodigend getekend waardoor kinderen sneller en leuker leren. 1 (januari 2006)/ Alex Stuifbergen, omslag, illustraties en layout: Alex Stuifbergen

Woordenboek waarmee je, aan de hand van 600 zwart-wittekeningen, gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal kunt leren. Onder begeleiding voor kinderen vanaf ca. 3 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit gebarenwoordenboek bevat 600 afbeeldingen van gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal, gerangschikt in alfabetische volgorde en weergegeven als zwart-witplaatjes ter grootte van een speelkaart (vier per bladzijde). Het boek bevat een korte introductie, een legenda en een woordenlijst met verwijzing naar paginanummers, en is bedoeld om (dove) kinderen op een makkelijke manier nieuwe gebaren aan te leren. Het is mooi en praktisch vormgegeven, de tekeningen zijn helder en eenduidig, zonder afleidende achtergrond of kleuren. Daarmee is de focus geheel gericht op het maken van het gebaar. Het boek is geschikt als lesmateriaal voor docenten en begeleiders, maar ook als leerboek of naslagwerk voor ouders, gezinsleden, verzorgers, familie en ieder ander die belangstelling heeft voor gebarentaal. De plaatjes kunnen eenvoudig worden gekopieerd, uitgeknipt en geplastificeerd waardoor ze ook in een andere volgorde dan de alfabetische gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld thematisch. Ook kunnen spelvormen gemaakt worden als kwartet of memory om de herkenning van de gebaren te oefenen. Vanaf ca. 3 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789080631267 | 168 pagina's

Titel Gebarenwoordenboek voor kinderen : illustraties van gestandaardiseerde gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal, speciaal gericht op kinderen, herkenbaar, aansprekend en uitnodigend getekend waardoor kinderen sneller en leuker leren. 1
Secundaire auteur Alex Stuifbergen
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave Bunnik : Nederlands Gebarencentrum, januari 2006
Overige gegevens 168 pagina's - zwart-wit illustraties - 25 cm
Annotatie 1e druk: 2005
ISBN 9789080631267
PPN 423928651
Rubriekscode 463.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gebarentaal; Dove kinderen; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Gebarentaal

Relaties/Serie

Gebarenwoordenboek voor kinderen
Boek

Gebarenwoordenboek voor kinderen illustraties van gestandaardiseerde gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal, speciaal gericht op kinderen, herkenbaar, aansprekend en uitnodigend getekend waardoor kinderen sneller en leuker leren (2005-...)

vol. 1
Uitgeleend
Alex Stuifbergen