Slag om de Schelde 1944
Boek

Slag om de Schelde 1944 de beslissing in de strijd om West-Europa ([2019])/ Tobias van Gent en Hans Sakkers, inhoudelijke tekstbijdragen: Hans Houterman, Robert Catsburg, Ben Schoenmaker ; redactie: René van den Berge (eindredactie), Jolanda Tevel, René Nederstigt

Geschiedenis van de strijd om de haveninstallaties in Antwerpen en de monding van de Schelde tussen de Duitse en geallieerde troepen tijdens de beslissende fase van de Tweede Wereldoorlog, waarbij vooral het Canadese leger een hoofdrol speelde.

Aanwezigheid

Recensie

In het kader van '75 jaar Vrijheid' verschijnt er thans een groot aantal publicaties over de Tweede Wereldoorlog. Veel aandacht gaat uit naar de geschiedschrijving van Operatie Market Garden, de grootste luchtlandingsoperatie op Nederlands grondgebied. Minder bekend zijn de zware gevechten om de toegang over zee naar de haveninstallaties van Antwerpen. De Scheldemonding was in 1944 nog steeds in Duitse handen. Dit fraai vormgeven en goed gedocumenteerde boek van Tobias van Gent en Hans Sakkers laat zien hoe veelomvattend de geschiedenis van de Slag om de Schelde is. Hoe zwaar ook hier is gevochten voor onze vrijheid met een hoofdrol voor het eerste Canadese Leger. Voor de Canadezen is de bevrijding van Zeeland en Noord-Brabant een van de bloedigste ervaringen tijdens de veldtocht richting nazi-Duitsland. Ruim vijfduizend militairen en burgers kwamen om het leven. Duizenden raken gewond en hele dorpen werden verwoest. Het boek is voorzien van uniek fotomateriaal, uitstekende overzichtskaarten, een slagorde-overzicht en een literatuurlijst. Een waardevolle aanvulling op de geschiedschrijving over de Tweede Wereldoorlog.

Specificaties

Nederlands | 9789083017204 | 351 pagina's

Titel Slag om de Schelde 1944 : de beslissing in de strijd om West-Europa
Auteur Tobias van Gent
Secundaire auteur Hans Sakkers ; Hans Houterman ; Robert Catsburg ; Ben Schoenmaker ; René van den Berge
Type materiaal Boek
Uitgave Bergschenhoek : Marberg Media, [2019]
Overige gegevens 351 pagina's - illustraties, foto's, kaarten, portretten, tekeningen - 33 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789083017204
PPN 423003917
Rubriekscode 928.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Slag om de Schelde
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Wereldoorlog II