Sofie en het geheime paard
Boek

Sofie en het geheime paard (2019)/ Edward van de Vendel, met tekeningen van Floor de Goede ; met fotostrips van Ype + Willem

Sofie en haar vriendinnen moeten een paard in nood gaan redden. Maar niemand mag het weten. Met veel kleurige illustraties, stripjes en informatie over paarden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sofie is zo gek op pinguïns dat oma haar Pinguïnnetje noemt. Maar zoals al uit eerdere boeken over Sofie* bleek, houdt ze van alle dieren en in dit stevige, vrolijk en speels uitgevoerde boek krijgen Sofie en haar drie vrienden via briefjes de oproep om een paard dat in nood zou zijn te redden. Met een beetje hulp van oom, maar zo zelfstandig mogelijk, pakken ze het probleem serieus aan. Dit hartverwarmende en spannende verhaal is met veel humor geschreven, en de vele leuke gekleurde stripachtige tekeningen, vaak met tekst erbij, kunnen niet overgeslagen worden. Ze verduidelijken hoe het avontuur verder verloopt. Tussendoor staan onder de verhaaltekst 'Dit is echt waar'-weetjes over paarden, met verwijzingen naar YouTube, en achterin staat een strip over de reddingsactie van Marrum. De gebruikelijke pinguïn-fotostrips zijn leuk maar verstoren de voortgang. Ze zouden beter passen als ze over paarden gingen. Ook de schutbladen doen mee, voorin worden de personen voorgesteld en achterin staan paardenrassen. Aantrekkelijk voor individueel (voor)lezen en voor kinderen die niet graag lezen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045118734 | 129 pagina's

Titel Sofie en het geheime paard
Uniforme titel Sofie-serie
Auteur Edward van de Vendel
Instelling /Ype + Willem
Secundaire auteur Floor de Goede
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2019
Overige gegevens 129 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie 1e druk: 2015
ISBN 9789045118734
PPN 424161524
Genre dierenleven
Thematrefwoord paarden ; Geheimen
Taal Nederlands