Monsters in de bus
Boek

Monsters in de bus (2019)/ geschreven door Sarah Albee, geïllustreerd door Joe Ewers ; vertaling [uit het Engels]: Mascha de Vries

Een keurige heer met snor stapt in de bus. Als de bus gaat rijden, begint de overlast: een baby krijst, de kikkers springen en zo gaat het door. Prentenboek met kleurenillustraties en tekst die meegezongen kan worden op de wijs van 'De wielen van de bus'. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deeltje van de bekende serie 'Gouden boekjes' spelen figuren uit Sesamstraat een rol. Rond de tekst van het liedje 'De wielen van de bus' speelt zich het hilarische verhaaltje af van de keurige heer met snor, die argeloos in de bus stapt. Als de bus gaat rijden, begint de overlast: een baby krijst, viezigheid uit de fles op zijn pak, man met radio (shakaboem), het koekiemonster (koe-hoek-jes), springende kikkers en het wordt nog gekker met een horde loeiende koeien, de mopperkonten die op vuilnisbakken slaan, een hoempaband en heel veel jipjips. Een zingende neef Jan (la la la) is de druppel. De keurige man vlucht de bus uit: 'De monsters in de bus zwaaien dag, dag, dag...' Boekje met het bekende gouden ruggetje en gele bladsneden. De Gouden Boekjes worden vanaf 1953 in Nederland uitgegeven. Gedetailleerde, bladvullende drukke illustraties met de figuren (monsters) uit Sesamstraat. Voorlezen vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047626800

Titel Monsters in de bus
Auteur Sarah Albee
Instelling /Sesame Workshop
Secundaire auteur Joe Ewers ; Mascha de Vries
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Rubinstein, 2019
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie 123 Sesamstraat - Vertaling van: Monsters on the bus. - SesameWorkshop, (c)2001
ISBN 9789047626800
PPN 421760575
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes

Relaties/Serie

Gouden boekjes
Boek

Gouden boekjes (1953-...)

vol.
Uitgeleend