Duck Duck
DVD

Duck Duck ([2019])/ directed by Christopher Jenkins

Gans Ben beschadigt zijn vleugel en kan niet mee met zijn groep op de trek naar het zuiden. Noodgedwongen gaat hij met twee jonge eendjes lopend op pad, maar kat Banzou ligt steeds op de loer. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Chinees-Amerikaanse coproductie 'Duck duck goose' is het regiedebuut van Christopher Jenkins die eerder als producent, scenarioschrijver en animator werkte. Het verhaal speelt zich af in China. Hoofdpersoon Ben (met de stem van Daan van Rijssel) is een vrolijke en zorgeloze gans. Tijdens een van zijn acrobatische stunts raken twee jonge eendjes gescheiden van hun familie. Hij wil hen niet helpen, maar wanneer hij tijdens een stunt zijn vleugel beschadigt, kan hij niet mee met zijn groep op de trek naar het zuiden. Noodgedwongen gaat Ben samen met de eendjes lopend op weg, een reis vol gevaren. Vooral voor de sluwe kat Banzou (Johnny Kraaijkamp Jr.) moeten ze steeds op hun hoede zijn. Patricia Smagge (cinemagazine.nl) schrijft: '(...) een clichématig relaas waaraan geijkte thema's als vriendschap en familie, volwassen worden en zelfinzicht krijgen aangesneden worden. (...) over de hele linie een oefening in middelmatigheid. Alleen de background visuals scoren bovengemiddeld (...)'. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983969575

Titel Duck Duck
Uniforme titel Duck Duck Goose
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Christopher Jenkins ; Johnny Kraaykamp Jr. ; Liza Sips ; Patrick Martens
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlandstalige stemacteurs onder anderen: Johnny Kraaykamp Jr., Liza Sips, Patrick Martens, Kim-Lian van der Meij. - Nederlands gesproken - Videoversie van de animatiefilm: China : Original Force, 2018 - Oorspronkelijke titel: Duck Duck Goose
ISBN 8711983969575
PPN 424194198
Genre avonturenroman - dierenleven
Thematrefwoord Vogels
Taal Nederlands