Camera-techniek in de film
Boek

Camera-techniek in de film ([2019])/ Sara Green, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Ellen Hoppenbrouwers

Wat gebeurt er allemaal achter de schermen van een film? Lees welke cameratechnieken in oude en nieuwe films helpen om een film spannender of mooier te maken. Met veel kleurenfoto's van filmscènes. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzame uitgave in de verrassende reeks 'Achter de schermen'* over de film. In dit deel wordt aandacht besteed aan cameratechniek. Een thema dat veel tieners zal aanspreken, zeker nu tegenwoordig iedereen filmt (smartphone, maken van vlogs, gefilmde werkstukken, drones inzetten, eigen product op You Tube). Het medium film kent zijn eerste proeven in 1878: toen werden er foto's aan elkaar geplakt in een afwikkelbare reeks om bewegend beeld te krijgen. Nu, ruim 140 jaar, later is er een veelheid aan technieken die het maken van films verrijkt. Die technieken gaan van inzoomen, uitzoomen, double exposure, vervormde perspectieven, het gebruik van kleurfilters, lage of hoge camerastandpunten, bewegende camerastandpunten, tot digitale en 3D-technieken. De nieuwe technieken maken de film nu meer dan levensecht. Soms maakt de kijker zelfs live deel uit van het plot, het spel of de beleving. In dit boekje wordt hier duidelijke uitleg over gegeven, met tal van voorbeelden uit bekende films. Compleet met woordenlijst, verwijzing naar achtergrondinformatie, register. Leerzame publicatie - mooie gedocumenteerde reeks; verrijking voor (school)collecties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415460 | 32 pagina's

Titel Camera-techniek in de film
Auteur Sara Green
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Ellen Hoppenbrouwers
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Camera tricks. - Bellwether Media Inc, (c)2019. - (Movie magic)
ISBN 9789463415460
PPN 42315091X
Rubriekscode 798.75
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Filmopname
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Filmtechniek

Relaties/Serie

Achter de schermen
Boek

Achter de schermen (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Sara Green