Kleertjes
Boek

Kleertjes ([2019])/ Nathalie Choux

Wat draagt het meisje? En wat trek je aan als je gaat slapen, en waarmee kan je buiten in de regen lopen? Vierkant hardkartonnen prentenboek over kleding met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en schuifelementen. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Welk kledingstuk heeft dit meisje aan? En wat draag je op je hoofd als bescherming tegen de zon? Door aan het schuifje te trekken of te duwen kunnen dreumesen en jonge peuters het antwoord vinden. Elke rechterpagina in dit hardkartonnen prentenboekje bevat een kleurrijke, eenvoudige illustratie met een beweegbaar element. Op de linkerpagina staan nog eens drie of vier kledingstukken, zoals een broek, schoenen, zonnebril, wanten en pantoffels, vrijstaand afgebeeld op een witte ondergrond. De naam van elk kledingstuk staat erbij gedrukt in sierlijke, schreefloze letters, met lidwoord. Ondanks de bewegende onderdelen is het boekje niet kwetsbaar, omdat de uitvoering stevig en goed doordacht is. Visueel is het ook aantrekkelijk door de vrolijke, maar niet schreeuwerige kleuren en rustige maar toch uitnodigende bladspiegel. De beweegbare elementen voegen een grappige verrassing toe: zo verandert het patroon op de jurk van bloemetjes naar vlinders en is het jongetje alleen in onderbroek of in zijn pyjama te zien. Op de laatste dubbele pagina staan alle kleren en schoenen door elkaar, met de vraag of de lezer de naam nog weet. Eenvoudig maar kwalitatief goed aanwijsboekje voor dreumesen en jonge peuters; deel uit de uitgebreide serie 'Mijn schuifboekje'*. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044837513

Titel Kleertjes
Auteur Nathalie Choux
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Illustraties: Nathalie Choux - Vertaling van: Mon imagier des vêtements. - Parijs : Éditions Nathan, (c)2011
ISBN 9789044837513
PPN 424931451
Genre Boekstart
Thematrefwoord Kleding ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn schuifboekje
Boek

Mijn schuifboekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nathalie Choux