Wandelende takken
Boek

Wandelende takken ([2019])/ Patrick Perish, vertaling [uit het Engels]: Annemarie Bon ; eindredactie: Pam Thierry

Waar leven wandelende takken? Hoe verstoppen ze zich voor roofdieren? Lees van alles over wandelende takken en bekijk ze van heel dichtbij op de grote foto's in kleur. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, samen lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel van de serie 'Allemaal beestjes'* kunnen kinderen wandelende takken van heel dichtbij bekijken. Is het een takje of een beestje? Hoe schrikken ze roofdieren af? Waar leven ze en waar leggen de vrouwtjes hun eitjes? Deze en andere onderwerpen komen aan bod in drie hoofdstukken. Op elke spread staat een duidelijke en heldere macrofoto in kleur, die anderhalve bladzijde beslaat. Gesuggereerd wordt dat je door een vergrootglas kijkt. In de begeleidende korte tekst van zo'n vier zinnen is één meestal iets eenvoudigere zin in een roze letter gedrukt, die beginnende lezers kunnen proberen te lezen. Vetgedrukte woorden zoals 'regenwoud' en 'nimf' zijn soms voorzien van een verkleinde foto en worden uitgelegd in een woordenlijst. In vrijwel elke foto staan een of twee woorden ter toelichting. De tekst laat samen met de foto's kinderen op eenvoudige wijze kennismaken met de wereld van de wandelende tak. Achterin staan tips voor twee boeken en drie filmpjes van Schooltv en een register. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, samen lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414876 | 24 pagina's

Titel Wandelende takken
Auteur Patrick Perish
Secundaire auteur Annemarie Bon ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Walkingsticks. - Bellwether Media Inc., (c)2019. - (Insects close up)
ISBN 9789463414876
PPN 423150782
Rubriekscode 597.89
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandelende takken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Insecten

Relaties/Serie

Allemaal beestjes
Boek

Allemaal beestjes (2019-...)

vol.
Uitgeleend