De discipel
Boek

De discipel (2016)/ Hjorth Rosenfeldt, vertaald [uit het Zweeds] door Geri de Boer

Vijftien jaar nadat door toedoen van psycholoog en profielschetser Sebastian Bergman een seriemoordenaar is gepakt en veroordeeld, vindt een nieuwe reeks moorden plaats op exact dezelfde wijze.

Recensie

Door toedoen van psycholoog Sebastian Bergman, profiler van de Nationale Recherche, kon rond 1995 seriemoordenaar Edward Hinde gepakt en veroordeeld worden. Die zit al vijftien jaar vast als drie vrouwen in de omgeving van Stockholm worden verkracht en vermoord, exact volgens zijn werkwijze. Daarom zet de recherche Bergman in, die sinds de dood van zijn vrouw en dochter in de tsunami (2004) ongelukkig is en veel onenightstands heeft om te vergeten. Hij hoopt meer te zien van de dochter die hij uit een vroege relatie heeft, maar die niet weet dat hij haar vader is en rechercheur is. Kort erna wordt een vierde vrouw vermoord en ziet Bergman dat ze zijn laatste onenightstand is. Dan begint een spannende puzzel. Goed vertaalde, tweede deel van 'De Bergmankronieken' van de samen schrijvende Zweedse auteurs Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt. Het spannende verhaal heeft een gecompliceerde, zeer overtuigende plot, met veel aandacht voor mensen en motieven, zowel bij recherche als daders. Met verrassend, logisch slot. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789023498377 | 517 pagina's

Titel De discipel
Auteur Hjorth Rosenfeldt
Secundaire auteur Geri de Boer
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Amsterdam : Cargo, 2016
Overige gegevens 517 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Cargo, 2012. - (De Bergmankronieken) - Vertaling van: Lärjungen. - Stockholm : Norstedts, (c)2011
ISBN 9789023498377
PPN 401535878
Genre thriller
Taal Nederlands