De tijdmachine van oom Boaz
Boek

De tijdmachine van oom Boaz op reis naar Noach (oktober 2018)/ Marloes Jedidja Aben, illustraties Arjen Niezen ; redactionele ondersteuning: Joan de Wit

Oom Boaz heeft een tijdmachine. Samen met Wouter en Jasmijn reist hij naar de tijd van Noach. Oom Boaz wil hem namelijk graag spreken. Ze bezoeken ook de ark. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

In de vakantie mogen Wouter en zijn zusje Jasmijn logeren bij hun oom Boaz, die zowel boer als geleerde en uitvinder is. Oom Boaz heeft een geheime tijdmachine die net klaar is, en al snel gaat hij samen met de kinderen op tijdreis. Zijn reisdoel is de tijd van Noach, omdat Boaz deze man graag een keer wil spreken. Dat lukt en de kinderen ontmoeten zodoende niet alleen deze Bijbelse stamvader, maar maken ook kennis met leeftijdgenoten uit die tijd. Het weinig realistische en voortkabbelende verhaal komt over als een gezochte kapstok om een aantal christelijke geloofswaarheden te verkondigen. Verschillende zaken, zoals dat de mensen in Noachs tijd blijkbaar moeiteloos het Nederlands kunnen verstaan van de tijdreizigers, maken het plot zeer ongeloofwaardig. De beschrijvende en eenvoudige schrijfstijl laat niets aan de verbeelding over en de gebruikte stereotypen en weinig levensechte dialogen zorgen voor verdere vervreemding. Om de zoveel pagina's staan enthousiaste uitroepen als: 'Wat een avontuur!', 'Wat spannend allemaal!' en 'Wat gaaf!' Met enkele eenvoudige zwart-witillustraties. Voor een protestantse doelgroep vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082546149 | 144 pagina's

Titel De tijdmachine van oom Boaz : op reis naar Noach
Auteur Marloes Jedidja Aben
Secundaire auteur Arjen Niezen ; Joan de Wit
Type materiaal Boek
Uitgave Aalten : Triple boeken, oktober 2018
Overige gegevens 144 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
ISBN 9789082546149
PPN 419507442
Genre bijbelse roman - protestants milieu
Thematrefwoord Tijdreizen ; Noach
Taal Nederlands