Teddybeer Flora
Boek

Teddybeer Flora (2019)/ Daisy Mrázková, uit het Tsjechisch vertaald door Edgar de Bruin ; eindredactie Paul Verrept & Tiptoe Print

Als Peter door de sneeuw naar huis loopt, vindt hij een oude teddybeer. Thuis gaat de beer in bad en samen met zijn zus Heleen kleedt Peter haar aan: voortaan heet ze Flora. Peter en Heleen leren Flora alles wat een beer kan leren. Prentvertelling met geschilderde illustraties in rustige kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Als Peter op een dag van school naar huis loopt ziet hij in de sneeuw een verweesde oude teddybeer liggen. Bij Peter thuis wordt de beer in bad gedaan en ook verder netjes verzorgd en opgelapt. Zus Heleen helpt daarbij. Als de beer van haar een poppenjurk aankrijgt is het een meisjesbeer geworden en krijgt ze een bijpassende naam: Flora. De kinderen behandelen Flora als een van hen, en nemen haar mee in al hun dagelijkse bezigheden. Floortje is gelukkig bij Peter en Heleen. Zachtaardig verhaal waarin weinig gebeurt en waarin niet alle losse eindjes samenkomen. Zo blijft de lezer zitten met de vraag van wie de brief nu was die Flora uit het buitenland kreeg. Ook het slot verrast en bevredigt niet helemaal. De wel mooi kort gehouden teksten zijn geschreven vanuit verschillende gezichtspunten: die van de lezer, van moeder en van de kinderen. Het boek moet het met name hebben van de eigenzinnige en karaktervolle verf- met penillustraties, die in een naïeve stijl zijn getekend en telkens de rechterpagina's vullen. Op de blanco linkerpagina's staan de teksten die met een enkel zwart-wit pentekeningetje zijn verluchtigd. Mooie, verzorgde uitgave met een verhaal dat vooral dromerige en fantasievolle kinderen zal aanspreken. Mooi verzorgde uitgave. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463880527

Titel Teddybeer Flora
Auteur Daisy Mrázková
Secundaire auteur Edgar de Bruin ; Paul Verrept
Type materiaal Boek
Uitgave Brussel : Tiptoe Print, 2019
Overige gegevens 58 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Můj medvěd Flóra. - Baobab, (c)2011
ISBN 9789463880527
PPN 424144727
Thematrefwoord Knuffels ; Verdwalen ; Gezin ; Winter
Taal Nederlands