Operatie Drollenveger
Boek

Operatie Drollenveger (november 2019)/ Alan MacDonald, geïllustreerd door Sarah Horne ; vertaald [uit het Engels] door Koen Boelens

Sam is dol op honden. Dus als er ineens eentje voor de deur staat, smokkelt Sam hem naar binnen. Oscar blijkt bijzondere eigenschappen te hebben. Mag hij blijven? Dan moeten Sam en Oscar eerst buurman Zevenaar tegenhouden, die hondenhater die de gemeente hondvrij wil maken. Tijd voor Operatie Drollenveger! Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sam is dol op honden. Op een dag staat zo'n viervoeter bij hem voor de deur. Sam smokkelt de hond, die Oscar blijkt te heten, stiekem naar binnen. Zijn verbazing bereikt het hoogtepunt als de hond voor slapengaan 'trusten' mompelt. Nadat zijn ouders schoorvoetend akkoord gaan met een tijdelijk verblijf van Oscar, doemt het volgende probleem op. Buurman Zevenaar, voorzitter van de gemeenteraad, is een hondenhater eerste klas en stoort zich vooral aan de hoeveelheid hondenpoep. Hij wil de gemeente hondvrij hebben, zeker als Hare Majesteit op bezoek komt. Sam en hond Oscar bedenken een gewaagd plan met de veelzeggende naam 'Operatie Drollenveger'. Ze vestigen de hoop daarbij op een uitvinding van Sams vader en de hondenliefhebbende koningin. Door het grote lettertype, de zeer ruime interlinie en de afwisseling met enkele tientallen grappige zwart-witillustraties kan dit verhaal al snel zelf gelezen worden. De uitgeverij stelt zich ten doel kinderen te bereiken die nog niet weten dat lezen leuk is. Met dit vrolijke en grappig geschreven verhaal zetten ze die leus kracht bij. Eerste deel van een serie; in het Engels zijn al meer delen over Sam en Oscar verschenen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463850148 | 166 pagina's

Titel Operatie Drollenveger
Auteur Alan MacDonald
Secundaire auteur Sarah Horne ; Koen Boelens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, november 2019
Overige gegevens 166 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Ask Oscar. - Egmont UK, (c)2018
ISBN 9789463850148
PPN 422890081
Genre avonturenroman - dierenleven - humoristische roman
Thematrefwoord Honden ; Uitvindingen ; Ontlasting
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Oscar
Boek

Oscar (2019-...)

vol. 1
Uitgeleend
Alan MacDonald