Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Uit het leven van Scarlett
Boek

Uit het leven van Scarlett ([2019])/ Ciara Geraghty, vertaling [uit het Engels]: Kris Eikelenboom ; redactie: Vitataal tekst & redactie

Een Ierse vrouw van midden dertig raakt onverwacht zwanger, wat haar kijk op de wereld en haar prioriteiten volkomen doet veranderen.

Aanwezigheid

Recensie

Scarlett is een moderne Ierse vrouw. Ze is wedding planner bij een groot internationaal bedrijf dat grootschalige evenementen organiseert. Als ze van haar vriend hoort dat hij naar een archeologische opgraving in Brazilië vertrekt en daarmee aan hun relatie een einde maakt, heeft ze een onenightstand met de bruidegom van een van haar klanten. Daarna ontdekt ze dat ze zwanger is. Zij weet niet wie de vader is, maar kiest tot haar eigen verbazing voor het kind. Als ze eenmaal dit besluit genomen heeft, heeft ze geen twijfels meer over haar prioriteiten. Scarlett is de ik-verteller die een scherp oog voor het gedrag van personen heeft. Hun gedachten en de ontwikkelingen die zij doormaken worden echter niet uitgewerkt, waardoor het verhaal luchtig blijft. Het is ook behoorlijk voorspelbaar, maar door grappige en ontroerende momenten leest het vlot.

Specificaties

Nederlands | 9789045218960 | 448 pagina's

Titel Uit het leven van Scarlett
Auteur Ciara Geraghty
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Kris Eikelenboom
Type materiaal Boek
Uitgave Uithoorn : Karakter Uitgevers B.V., [2019]
Overige gegevens 448 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Becoming Scarlett. - London : Hodder & Stoughton, 2010
ISBN 9789045218960
PPN 423002163
Genre romantische verhalen - humoristische roman
Taal Nederlands