Aan het einde van de wereld
Boek

Aan het einde van de wereld een hartverscheurende roman over verlies, familiebanden en de kracht van liefde (2019)/ Kristin Hannah, vertaling [uit het Engels]: Titia Ram

Een jonge vrouw komt in Alaska voor de keuze te staan haar eigen leven te gaan leiden of thuis te blijven wonen om haar moeder te steunen die wordt mishandeld door haar vader.

Aanwezigheid

Recensie

Als de vader van Leni terugkomt uit Vietnam is hij totaal veranderd. Hij heeft nachtmerries, mishandelt zijn vrouw en slaagt er niet in een normaal leven te leiden. Als hij grond erft in Alaska vertrekt hij zonder enige voorbereiding met zijn gezin. Leni en haar moeder hopen dat de verandering en de natuur hem goed zullen doen, maar tijdens de lange winter wordt hij onvoorspelbaar en steeds gewelddadiger. Met de hulp van buren en vrienden kan zijn gedrag nog in toom worden gehouden, maar uiteindelijk komt er een uitbarsting. De roman speelt in de overweldigende natuur van Alaska, uit alles spreekt de grote liefde van de schrijfster (1960) voor dit onherbergzame gebied. Het is een prachtig en spannend verhaal over vriendschap en familiebanden. De beleving van de opgroeiende Leni is goed getroffen, zo vindt ze haar draai in het onherbergzame land, weet zich aan te passen aan het ruige klimaat en ervaart de eerste liefde. Absoluut een aanrader voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789022588499 | 528 pagina's

Titel Aan het einde van de wereld : een hartverscheurende roman over verlies, familiebanden en de kracht van liefde
Auteur Kristin Hannah
Secundaire auteur Titia Ram
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2019
Overige gegevens 528 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2018 - Vertaling van: The great alone. - Londen : Macmillan, 2018
ISBN 9789022588499
PPN 422984574
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Alaska ; Huiselijk geweld ; Oorlogsveteranen
Taal Nederlands